In een stad als Zoetermeer zijn vele grote en kleine incidenten geweest in 2017. Sommige daarvan waren nationaal nieuws en hielden de gemoederen erg bezig. Soms was het nieuws dat vooral de Zoetermeerder bezig hield of verbaasde. Een overzicht van het 112 jaar 2017

 

 

 20170120100234 IMG 3851 Januari - Middelbare school het Atrium aan de Dr. J.W. Paltelaan in Dorp werd korte tijd ontruimd vanwege een gaslucht in het gebouw. Cor Verheul, interim directeur van de school, nam geen enkel risico en besloot tot ontruiming van de school. De brandweer heeft de school gecontroleerd en de kinderen konden na korte tijd de lessen weer vervolgen. 
afrikaweg1 Februari - Bij een verkeersruzie op de Afrikaweg is vrijdagavond 17 februari een gewonde gevallen. Een bestuurder was het niet eens met het rijgedrag van een lesauto. De man stopte midden op de weg en stapte uit zijn auto om verhaal te halen bij de lesauto. De discussie tussen de man en de bestuurder van de leswagen liep hoog op. De man raakte uiteindelijk gewond aan zijn been en is in de ambulance onderzocht. 
20170324 99900 Maart - Na een overval op de Lidl aan de Titus Brandsmahove in Buytenwegh zette de politie vrijdagavond 24 maart een helikopter in om de dader op te sporen. Ook werd in een Burgernetbericht opgeroepen uit te kijken naar de dader. De overval vond plaats rond 21 uur, net na sluitingstijd van de winkel. 
regenboogAuto1 Een automobilist is zaterdagmiddag 11 maart met zijn voertuig op de trap beland van het busplatform aan de Nederlandlaan in Zoetermeer. Hij raakte hierbij niet gewond. Het is niet duidelijk hoe de bestuurder ertoe gekomen is om van de regenboogtrappen af te rijden. Het voertuig kwam vast te zitten en moest van de trap getakeld worden. 
IMG 20170301 WA0002 De politie heeft op dinsdag 28 februari het stoffelijk overschot aangetroffen van een man in zijn woning aan de Leopoldhove in Buytenwegh. Rond 14.00 uur betrad de politie de woning na een tip van de buren. Binnen troffen de agenten de 55-jarige bewoner aan. De man bleek onthoofd te zijn en al enige dagen dood in de woning te liggen.
IMG 2335 April - Een dubbele moord in de Edisonstraat schokte 25 april Zoetermeer op. Het bleek te gaan om vader Renee en zoon Reneetje. Er zouden twee daders  betrokken zijn bij de moorden. De schutter staat op beeld, maar hij is onherkenbaar. Later zijn er verdachten opgepakt, maar het is niet duidelijk of dat ook echt de daders zijn. Het zou gaan om een afrekening binnen het criminele circuit.
noLimit 1 De politie heeft met de parate eenheid een controle gedaan in club No-Limit, de club aan de Van Der Hagenstraat. Volgens de gemeente ging het hier om een onaangekondigde controle omdat de club in het verleden op last van de burgemeester gesloten is geweest. Deze controle, die voor veel getuigen leek op een inval, had niets te maken met het Legends of Rock evenement in Silverdome. Er zijn bij de controle geen onregelmatigheden aangetroffen.
20170405180623 IMG 7102 In het recreatiegebied Noord-Aa werd het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Voorbijgangers troffen de man even voor vier uur aan nabij het nudistenstrand aan de Aziëweg. De bemanning van de gewaarschuwde ambulance constateerde dat zij niets meer voor het slachtoffer konden betekenen; de man was overleden.
kindje1 Mei - Een meisje komt vast te zitten met haar vinger in de gaten van een trap. Verschillende hulpdiensten kwamen te hulp. Terwijl mensen het kind bezig hielden, werd er hard gewerkt om het kindje te bevrijden. De brandweer had een heel assortiment aan tangen bij zich, maar een ambulancebroeder pakte een potje vaseline en smeerde het vingertje in. Even later was het meisje een spannende ervaring en een traumabeertje rijker.
steekBinenenpark 3

Het meest schokkende nieuws van mei was de brute aanval op een vrouw in het Binnenpark (De Leyens). Een man heeft de vrouw, uit het niets, in haar rug gestoken met een kapot bierflesje en probeerde haar te wurgen. Verschillende mensen waren hier getuige van, waaronder een klein kind. Een paar uur later kreeg onze redactie beelden toegestuurd van de mogelijke dader. Hij liep op blote voeten over straat en had zijn T-shirt uitgetrokken. De dag erna is Adjai S. opgepakt in zijn woning. Begin decemer heeft de rechter hem veroordeeld tot zes jaar cel en tbs.

Als verweer gaf Adjai aan dat de vrouw hem had aangevallen, maar daar was geen bewijs voor. 

europa2 Juni - De brandweerkazerne Stadshart kreeg een melding van een brand en rukte uit. Op de Europaweg kan de brandweer door de berm omdat zij het noodhek tussen de rijstroken kunnen openen. Een motoragent kreeg dezelfde melding en reed de weg op. De brandweerauto zag de motor niet aankomen en heeft hem aangereden. 
overval aldi2017 De Aldi aan de Leidsewallen werd overvallen. Dit gebeurde op vrijdag 30 juni rond 17.00 uur. De dader is gevlucht op een damesfiets. De overvaller was een getinte man met een mollig postuur. Hij droeg bij de overval een zwart vest van het merk Nike. Dit vest heeft een capuchon. De overvaller was gewapend en wist onder bedreiging een geldbedrag buit te maken.
20170602 105996 Een zwaan raakte de bovenleiding van de Randstadrail en was even de weg kwijt. Een trambestuurder en een voorbijganger gingen de onfortuinlijke zwaan achterna. De omstander wist het beest te vangen en moest het beest naar halte Stadhuis dragen, waar een politie auto man en vogel een lift gaf naar de dierenbescherming.
bejaarde water2 Juli - Een 81-jarige man is op 6 juli in het water beland aan de Bijdorplaan (Dorp) en gered door een omstander. De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen, de drenkeling is in de ambulance onderzocht en daarna overgebracht naar een ziekenhuis voor nader onderzoek. Een omstander zag gebeuren dat de oudere heer in het water terecht kwam en aarzelde geen seconde om de man veilig op het droge te halen. Ambulancepersoneel heeft de man in een reddingsdeken gewikkeld om onderkoeling tegen te gaan.
 MG 6684 Augustus - In het voormalige IBM pand aan de Boerhaavelaan in Meerzicht is donderdagavond 24 augustus brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand en had uren nodig om de brand onder controle te krijgen. Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen bij de brand. Binnen een week was er een tweede brandmelding. Het gebouw staat al jaren leeg en is in slechte staat. Toch zijn er nog geen plannen om het gebouw af te breken. Naar binnen gaan zag de brandweer als een gevaarlijke situatie. 
steekpartij foto roy September - In 2017 zijn verschillende spraakmakende incidenten geweest. Zo werd op dinsdag 26 september een advocate in eigen kantoor neergestoken. Dit gebeurde in het kantoor van Benders Advocaten op Jacob van Rijweg rond 15.30. De dader had een afspraak gemaakt om wat informatie te krijgen. Aan het einde van het gesprek stak hij de vrouw neer en nam de vlucht. Na landelijke aandacht en videobeelden, werd op woensdag 27 september een 14-jarige jongen aangehouden in deze zaak. Op de beelden is goed te zien dat er nog een andere man in het spel was, die met de jongen mee liep totaan het kantoor. 
IMG 8250 In een eenzijdig ongeval heeft een beschonken automobilist op de kruising Afrikaweg met de Meerzichtlaan de macht over het stuur verloren. Rijdend richting de A12 ging het helemaal mis: de automobilist raakte op de kruising een lantaarnpaal en reed een stoeprand uit de grond. Vervolgens is de auto door de berm naar beneden gereden en op een fietspad op zijn kop terecht gekomen.
2017 10 11 20.56.05 Oktober - Een automobilist kwam hard in botsing met de vangrail op de overgang van de Europaweg met de Afrikaweg. De auto vloog in brand na deze eenzijdige botsing. De brandweerkazerne Stadshart is dichtbij, waardoor de hulpdiensten snel ter plaatse waren. 
heijermanshove 1 November - Een laffe woningoverval aan de Heijermanshove op donderdag 9 november. Omstreeks 16.30 uur kwamen twee mannen en twee vrouwen de woning binnen met een smoes en bedreigden vervolgens de twee bewoners met vuurwapens. De woning werd doorzocht waarna er geld werd weggenomen. De vier personen verlieten hierna de woning.
afrikaweg 3 December - Een bestuurder werd onwel op de afrit A12 en had zijn auto niet meer in de hand. In plaats van linksaf te slaan richting Centrum West, reed hij rechtdoor. De auto naast hem ging wel linksaf en werd door de bestuurder meegenomen de vangrail in, met forse schade tot gevolg. Het ongeval vond plaats op 5 december rond 20.00 uur op een moment dat er niet al te veel verkeer op de weg was.
treinongevalBwegh 10
Woensdag 13 december is een meisje onder de tram gekomen van de RandstadRail bij halte Buytenwegh. Het is niet duidelijk hoe dit precies kon gebeuren. Het meisje zou niet door de wielen van de tram zijn geraakt.
Al snel werden vele hulpverleningseenheden opgeroepen. De traumahelikopter bracht het Mobiel Medisch Team (MMT) en de grote kraan van de brandweer was ook opgeroepen. Het hele winkelcentrum werd afgesloten door de politie, zodat hulpverleners goed hun werk konden doen. Ook de winkels moesten worden ontruimd en gesloten. De tram is opgelicht om het meisje van de rails te halen.
 AMBER Alert  

  Amber alert voor Abdullah

De dove en autistische Abdullah werd in december vermist. Juist op dat moment sneeuwde het en was de jongen zonder jas van huis vertrokken. Hij zou in Zoetermeer kunnen zijn omdat hij daar op school zat, maar na een zoektocht door vele vrijwilligers en de politie werd hij gevonden in een tuinhuisje en kon hij naar huis. De 15-jarige jongen was in totaal drie dagen zoek en had dringend medicijnen nodig. Hij heeft van zijn vermissing geen nadelige gevolgen overgehouden

.

 

Het hele jaar door zijn de 112 berichten van Zoetermeer te vinden op: https://www.zoetermeeractief.nl/112-nieuws 

 

Foto's van:

Roy Wolters
Fred Wolters
Mark Neijssel

Tekst: Mark Neijssel

 

Jouw Stad, Jouw Nieuws

logo vierkant zoetermeeractief nlOnze agenda, met alle evenementen en activiteiten in de stad was één van de meest bezochte pagina's. 

 

Social Media

Zoetermeer Actief is meer dan alleen een nieuwssite. U vindt ons ook op:

Facebook Zoetermeer actief

Twitter

Facebook Trendy Zoetermeer

LinkedIn

You tube

Facebook Evenementen Zoetermeer

De redactie van Zoetermeer Actief dankt al haar medewerkers, samenwerkingspartners, sponsors & adverteerders en alle overige betrokkenen voor het in beeld brengen van het nieuws uit Zoetermeer dit jaar!

-advertenties-

-goede doel-