IMG 2332

 

De schietpartij dinsdagochtend 25 april aan de Edisonstraat, op bedrijventerrein Zoeterhage, heeft aan twee slachtoffers het leven gekost. Volgens getuigen gaat het om een vader en zoon, zij werden doodgeschoten in hun auto, een zwarte Mercedes stationcar. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend gemaakt door de politie.

De schietpartij vond plaats rond 11.00 uur dinsdagochtend. Bij de melding werd doorgegeven dat de twee slachtoffers zwaar gewond waren. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Tegen het middaguur meldde de politie dat beide slachtoffers overleden waren. Getuigen hebben verklaard dat de dader vanuit een donkere BMW schoot, dit is nog niet bevestigd door de politie.

Kort na de gewelddadige schietpartij werd in de nabijgelegen wijk Oosterheem een brandende auto, een zwarte BMW, aangetroffen. De uitgebrande auto stond aan de straat Curacao in Oosterheem. Kort hierna werd een automobilist in dezelfde straat onder dreiging van een vuurwapen gedwongen zijn auto af te staan. De politie bevestigde in het programma Opsporing Verzocht dat de dubbele moord, de uitgebrande auto en deze carjacking met elkaar in verband staan. Aan de Borneo, enkele straten verderop, stond een zwarte Volkswagen Golf met Belgisch kenteken waarvan de politie denkt dat die bedoeld was om de vlucht in voort te zetten. Deze auto werd echter niet gebruikt bij de vlucht, de daders vluchtten in de geroofde Opel Corsa.

Die Opel Corsa is teruggevonden in Rotterdam, op de kruising van de Statenweg en de Gordelweg. Daarmee eindigt voorlopig het spoor.

 

Signalement

De schutter droeg volgens getuigen een spijkerbroek, een donkere jas en een bivakmuts. Van de bestuurder zijn geen details bekend.

 

Opsporing verzocht

De politie is bezig met sporenonderzoek en forensisch onderzoek. Een arrestatieteam is in actie geweest om de buurt af te zoeken. Iedereen die iets gezien heeft in verband met deze dubbele moord wordt opgeroepen zich te melden bij de politie. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer, via 0900-8844. U kunt ook de tiplijn bellen op: 0800-6070.

Opsporing Verzocht (Avro/Tros, op NPO 1) heeft dinsdagavond aandacht besteed aan deze zaak. Hierbij werden beelden getoond worden van de plaats delict en de uitgebrande auto.

IMG 2335   IMG 2333
IMG 2337 Links: De uitgebrande auto die werd aangetroffen aan het Borneo in Oosterheem
De plaatsen die zijn betrokken bij het onderzoek naar de dubbele moord (foto: Opsporing Verzocht) csm 117224 Zoetrmr kaart4 950224b267

Foto ('s) door: Fred Wolters, Wolters Producties

-advertenties-

-goede doel-