20200428 18699Kledingbank Meve in Zoetermeer viert in augustus haar tienjarig bestaan. Van bescheiden start als liefdadigheidsinitiatief tot een bloeiende instelling die ontelbare mensen in nood heeft geholpen. Oprichters Raimond en Vincent trakteren elke betalende klant die dag op een glaasje bubbels en een tompouce.

Kledingbank Meve, gevestigd in Zoetermeer, viert op 13 augustus een bijzondere mijlpaal: haar tienjarig bestaan. Wat ooit begon als een eenvoudige daad van vriendelijkheid is uitgegroeid tot een steunpilaar voor de gemeenschap, die talloze mensen in tijden van nood heeft bijgestaan en nog steeds bijstaat.

Oprichters Raimond en Vincent herinneren zich nog de bescheiden start van Meve. Het begon met het weggeven van een wasmachine via Facebook, gevolgd door kleding en spullen uit hun eigen kast. Ze waren geraakt door verhalen van mensen die op sociale media spullen ruilden voor voedsel, en beseften dat de nood hoog was in Zoetermeer.

kledingbankOp 13 augustus 2013 organiseerden ze hun allereerste weggeefdag op het Belvèdérebos. Een ruimte op de begane grond werd gedurende acht maanden kosteloos ter beschikking gesteld. Door de hulp van Yvette Vos kon Meve in oktober 2013 een stichting worden.

Omdat de nood hoog was in Zoetermeer kwam er vrij snel een tweede locatie in Palenstein bij, dit was fijn voor de mensen die niet de mogelijkheid hadden om naar Meerzicht te komen. Helaas werd dit schoolgebouwtje gesloopt en hield deze locatie op te bestaan.

Na een tussenstop onder kantoorpanden aan het Bredewater tot eind 2014, opende Kledingbank Meve op 1 januari 2015 de huidige locatie aan het Dijkwater 3
in aanwezigheid van burgemeester en wethouders.

Het 10 jarig bestaan is een feit en dat gaat gevierd worden op 22 augustus, voor elke betalende klant is er een glaasje bubbels en een tompouce. Ruimte voor vele bloemen en/of cadeautjes is er niet, maar een (kleine) donatie is altijd welkom.

Tekst: Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-