augustus 23

 • Stekker eruit voor Game Museum

  20230903 40536Het Nationaal Videogame Museum heeft zondagavond 3 september de stekker eruit getrokken in het pand in de Passage Stadshart. Veel mensen hadden deze dag de kans benut om voor de laatste keer in dit pand te gamen en kijken uit naar de verhuizing.

 • Weekend Foto

  waug 23 Rianne_Veeninga_zonsopkomst_balijbrugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60 jarig bruidspaar Visser-van Peenen

  60 jarig bruidspaar Visser 004Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 30 augustus een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Visser-van Peenen. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Weekend uittips 1-3 september

  E4D09A8B 188A 4565 84E1 91780BE150E8Het eerste weekend van september staat alweer voor de deur. Een bewolkt weekend, maar het blijft hopelijk droog en de temperatuur aangenaam. Vul dit aan met verrassende en leuke activiteiten in de stad: een 2 daags muziekevent, wandeling, een grand gala of snuffel tijdens zoet op zaterdag in de buurttuin.

 • Illegale straatraces zorgen voor veel overlast

  straatraces uit youtubefilmDe overlast voor omwonenden van het PRISMA bedrijventerrein neemt al jaren toe. Omwonenden hebben een petitie opgesteld om de burgemeesters van Lansingerland en Zoetermeer om actie te vragen. VVD Zoetermeer stelde ook schriftelijke vragen aan het Zoetermeerse college.

 • 60 jarig bruidspaar Massaar-Esseboom

  60 jarig bruidspaar Massaar 003Burgemeester Bezuijen heeft woensdagmorgen een bezoek gebracht aan het 60 jarig bruidspaar Massaar-Esseboom. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Antiek & Brocante Markt Dorpsstraat

  antiekMaak je klaar om een duik te nemen in het verleden op de aankomende Antiek & Brocante Markt in de gezellige Dorpsstraat. Op zaterdag 9 september 2023, tussen 10:00 en 17:00 uur, komt de geschiedenis tot leven met een overvloed aan antieke schatten en unieke vondsten.

 • Perenpluk gaat van start in Zoetermeer

  Perenpluk 3De perenpluk gaat beginnen en daarom ben je op zaterdag 9 september van 10 -16 uur (zolang er nog peren hangen) welkom voor de perenpluk in De Hof van Seghwaert en Buurttuin Zoete Aarde. Het belooft een mooie oogst te worden.

 • Vrijwilligersfeestje van Wereldwinkel

  foto voor artkel pizza eten copyDe Wereldwinkel Dorpsstraat bood de vrijwilligers een pizza etentje in de Hof van Seghwaert aan: een bedankje voor alle inzet en tijd. De drie vriendelijke gastheren van de Hof bakten de pizza's, serveerden deze en gaven een rondleiding in de bijzondere perenboomgaard.

 • Gebiedsvisie voor toekomst Vernèdepark

  Vernèdepark en omgeving PaltelaanDe gemeente gaat een gebiedsvisie maken voor het Burgemeester Vernèdepark en de omgeving van de Paltelaan in Driemanspolder. Komt er een sporthal in het park, is er ruimte voor woningbouw? Iedereen kan meepraten over de toekomst van het gebied.

 • Finales Street League: Afsluiting zes weken sporten

  Streetleague 01In de Street League, een sportief zomerprogramma voor alle jongeren uit Zoetermeer, streden jongeren tegen andere voetbal- en basketbalteams uit hun wijk. Zes weken sporten is op een sportieve manier afgesloten met op vrijdag 18 augustus de spannende finales van de Street League.

 • Opening Tunnelkas Wijktuin Rokkeveen

  Opening kas wijktuin 23 Aug 2023 16u22m03sWijkwethouder Marijke van der Meer heeft woensdag 23 augustus de nieuwe tunnelkas van de wijktuin Rokkeveen officieel geopend. De nieuwe tunnelkas biedt de wijktuin een ruimte van 65 vierkante meter voor allerlei activiteiten.

 • Straat in beeld: de Frederik van Eedenhove

  Frederik van Eederode Jeroen Stahlecker 1 van 5U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'Straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Frederik van Eedenhove in Buytenwegh.

 • Zes minderjarigen aangehouden

  politie auto 11Voor de mishandeling van een 13-jarig meisje, op 9 augustus, heeft de politie dinsdag 29 augustus zes minderjarige jongens en meisjes aangehouden. Het slachtoffer raakte gewond nadat zij op het Hoevenbos door een groep van 12 werd aangevallen.

 • Wethouder Jennétunnel weer open

  jennetunnel1De wethouder Jennétunnel is weer open voor fiets- en bromverkeer. De fiets- en voetgangerstunnel bij station Zoetermeer Oost tussen Rokkeveen en Dorp was tijdelijk afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden.

 • Gwen van Poelgeest zilver op WK Jiu-Jitsu

  yotosama kampioenTijdens de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu voor Junioren onder de 21 jaar, wat in Kazachstan gehouden werd, heeft Gwen van Poelgeest van Budoschool Yotosama knap het zilver bemachtigd in de klasse -52 kg van het Fighting System.

 • Glazen Radiohuis in teken van lezen en schrijven

  radio microfoonIn Zoetermeer heeft 12% van de inwoners moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en online je weg kunnen vinden. Hierdoor lopen zij tegen allerlei uitdagingen aan. Het Glazen Radiohuis vraagt aandacht voor laaggeletterdheid.

 • Open Monumentendag bij Molen De Hoop

  Molen De HoopHet is weer Open Monumentendag op zaterdag 9 september, het grootste gratis culturele evenement van Nederland. Duizenden monumenten openen dat weekend hun deuren voor het grote publiek. Een monument waar je kan beginnen is korenmolen Den Hoop aan de Eerste Stationsstraat.

 • Foto van de week

  aug23 miroslav_Buhac_snowworldFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Kindermarketing

  kind snoepHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Kindermarketing.

-advertenties-

-goede doel-