MOOIkwartaal4

Oktober 2014

Halloween  1146 door rob verbunt

Spannende Halloween feesten!

Halloween werd ook dit jaar weer volop gevierd in Zoetermeer! In Palenstein sloegen wijkbewoners de handen ineen om met ondersteuning van Middin, Palenstein Samen en Stichting MOOI een spannend Halloweenfeest te organiseren met verkleedpartijen, de griezeltocht, een griezelkelder met elektrische stoel, een zielenverzamelaar, een kerkhof, een toverketel en een mummie in een kist. De angstaanjagende avond werd afgesloten met een kinderdisco.

Ook tijdens Speelmeer griezelden ruim 900 kinderen van het Halloween feest. Voor Halloween waren er speciale extra griezelige attracties, zoals het donkere spookhuis vol met griezels en enge figuren. De echte durfals lieten zich natuurlijk niet kennen, maar spannend was het wel! Wie wat rustiger wou griezelen kon aanschuiven bij een van de vele workshops en bijvoorbeeld een lief spookje van wol maken, of een engerd van strijkkralen.

halloweenpalenstein2 - kopiehalloweenpalenstein3 - kopiespeelmeer1 - kopiespeelmeer2 - kopie

 budgetkring kinderforum oh

MOOI start Budgetkring in Zoetermeer

Een leuker leven met een smalle beurs met hulp van de Budgetkring. De crisis heeft de afgelopen jaren hard ingegrepen in het leven van veel mensen. Steeds meer mensen moeten met minder geld het huishouden draaiende houden. Een zware opgave, want hoe lukt het met minder budget toch een leuk leven te leiden? In een Budgetkring ga je hiermee concreet aan de slag. Stichting MOOI startte in Zoetermeer met twee groepen.

Kinderbuurtforum Oosterheem

Dit najaar organiseerde Stichting MOOI (consulent welzijn en Brede School) samen met Perron 28 het eerste kinderbuurtforum in de wijk. Het eerste kinderbuurtforum mag een feest gaan organiseren voor kinderen in de wijk Oosterheem. Onder begeleiding van medewerkers van Perron 28 gaan de kinderen samen koken en eten. Daarbij leren zij hoe ze activiteiten kunnen organiseren.

De Scorende Jongens voetballen nu ook in Zoetermeer! De Club Scorende Jongens heeft geen contributie en heeft als doel mensen te verbinden met voetbal als middel en plezier als uitgangspunt. De MaS stagiares hielpen bij de voetballessen en filmden hun activiteiten.
Film verzorgd door Theo Loomans Filmgroep Zoetermeer.

 

 November 2014

vip speld winnaars

Winnaars Vrijwilligersprijzen, Vip Spelden 2014

In een overvolle foyer in het Zoetermeerse Stadstheater werden de jaarlijkse Vrijwilligersprijzen en Vip Spelden uitgereikt. De uitreiking, die in handen was van Jolanda Letterie (MOOI) en wethouder Isabelle Vugs, verliep in een bijzonder feestelijke sfeer.

De gemeentelijke Vrijwilligersprijzen werden uitgereikt aan organisaties die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben ingespannen voor hun vrijwilligers. Hierna kregen vier individuele vrijwilligers die genomineerd waren voor een zilveren Vip Speld de zilveren onderscheiding opgespeld: Jan de Vries (Schuldhulpmaatje), Raimond Pouw (Kledingbank Meve!) en El Verhoeff (STAK) en Lies Hoogland voor haar verdienste bij Groei & Bloei.

20141103-32430 MOOI van Cleeflaan 28-11-14 IMG 9762

JIP is jarig

Hét gezicht van het JIP (jongeren Informatie Punt) zijn de jongerenadviseurs Sefton en Mai die jongeren en hun ouders van allerhande info voorzien. Het 20 jarig bestaan van JIP werd gevierd met de samenwerkingspartners, een gemengd gezelschap van jeugdinstellingen, schoolagenten, welzijnswerkers en ondernemers. Voor de jarige JIP geen bloemen en snoep, maar voedsel voor de voedselbank. Een mooi gebaar van het informatiepunt dat graag midden in de samenleving staat.

Jongeren vieren Vrijwilligersfeest

Tijdens de Zoetermeerse vrijwilligersdag 2014 was er speciale aandacht voor de jonge vrijwilliger. Waar vrijwilligers op de dag allerlei verwen-workshops konden doen via Vip, was er naast het feest in het Wapen van Zoetermeer ook een jongeren editie op de middag en avond.

Jonge vrijwilligers konden met een vriend of vriendin, vrijdag inlopen aan de Willem van Cleeflaan 1005a i Palenstein, de nieuwe huisvesting van MOOI. voor workshops zoals rapping, smoothies maken, Kickboksen, visagie of modelleren bij een photoshoot.

 

December 2014

 

Project ‘Buurtvaders’ van start

Deze maand is in de wijk Buytenwegh het project ‘Buurtvaders’ van start gegaan. Binnen dit project, uitgevoerd door Stichting MOOI en betrokken vaders uit de wijk, wordt wekelijks gewandeld langs de plaatsen waar de jeugd zich ophoudt. De Buurtvaders zijn niet alleen vrijwilligers die aan buurtpreventie doen, maar ook vaders en rolmodellen. De kracht van dit project is het kennen en gekend zijn.

buurtvaders rob verbunt

20141229-38528

Buurtvaders, WAS en rolmodellen houden de buurt in de gaten tijdens Oud en Nieuw in Buytenwegh

20141229-38530

De jongeren rolmodellen gaan ook op pad in de Oudejaarsnacht.

 

 Logo zosamen 20141211-35729

ZoSamen netwerkcoach

De netwerkcoach is een vrijwilliger die mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen, ondersteunt bij het opbouwen en uitbreiden van het eigen sociale netwerk. Ook alleenstaanden komen in aanmerking. De netwerkcoach doet dit vanuit ZoSamen, het centrale Zoetermeerse loket voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Met kerst deelden de vrijwilligers van ZoSamen kerststerren uit in het Stadshart, 'Eentje voor u en eentje voor iemand van wie u onlangs een helpende hand kreeg' zo luidde de boodschap.

Goede resultaten Zakgeldproject

Het Zakgeldproject in de wijk Buytenwegh de Leyens is nu al een paar maanden bezig en de jongeren hebben in die tijd al veel werk verricht. Het project houdt in dat de doelgroep - tieners en jongeren die via hun eigen netwerk of mogelijkheden lastig aan zakgeld komen - middels het opgeruimd houden van de wijk, een zakcentje verdient. Het project is een samenwerking van Stichting MOOI! met de StadsMarshall en woningcorporaties Vidomes, De Goede Woning en Vestia. De woningcorporaties zorgen voor de klussen, Stichting MOOI! begeleidt de jongeren bij het werk. De jongeren ruimen bijvoorbeeld de tuin op bij mensen die daartoe zelf, lichamelijk of psychisch, niet meer in staat zijn.

open huis Busken Huethove 17-12-14 MG 1880

open huis Busken Huethove 17-12-14 MG 1887

Open Huis Busken Huethove 63

Op 17 december werd het buurthuis aan de Busken Huethove 63 in Buytenwegh officieel geopend. Jolanda Letterie, regiomanager van Stichting MOOI! sprak de openingswoorden in het buurthuis waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

 

 

Foto's: Zoetermeer Actief en Rob Verbunt, fotocollage van André Bijkerk.

 

Kijk hier voor de overige Jaaroverzichten:

www.zoetermeeractief.nl//jaaroverzicht-mooidl1

www.zoetermeeractief.nl//jaaroverzicht-mooi-dl2

www.zoetermeeractief.nl//jaaroverzicht-mooi-dl3

 logo kleur MOOI verbindt mensen1

 MOOIkwartaal4

 

-advertenties-

-goede doel-