20141103-32430

Jongerenadviseur Sefton tijdens de workshop

20141103-32432Hét gezicht van het JIP (jongeren Informatie Punt) zijn de jongerenadviseurs Sefton en Mai die jongeren en hun ouders van allerhande info kunnen voorzien. Nu het JIP 20 jaar oud is vonden zij het een goed idee om dit te vieren met de samenwerkingspartners.

Het 20 jarig bestaan werd gevierd in de Dutch Innovation Factory (DIF) waar ze een grote groep samenwerkingspartners konden ontvangen. Een gemengd gezelschap van jeugdinstellingen, schoolagenten, welzijnswerkers en ondernemers.

Na een openingswoord en een terugblik op 20 jaren aan adviseren en samenwerken, mochten de bezoekers de schoolbanken in. Bij het JIP merken de jongerenadviseurs dat er veel vragen zijn rondom social media. Het thema van de bijeenkomst was dan ook Digiwijs en digiveilig. De deelnemers werden met elkaar in contact gebracht en bespraken twee casussen, bijvoorbeeld over de gevolgen voor jongeren als ze via de social media gepest worden.

Na afloop konden de deelnemers napraten tijdens een borrel.

Voor de jarige JIP geen bloemen en snoep, maar voedsel voor de voedselbank. Een mooi gebaar van het informatiepunt dat graag midden in de samenleving staat.

 20141103-32425

Zie ook de JIP Tip!

-advertenties-

-goede doel-