buurtvaders rob verbuntDeze maand is in de wijk Buytenwegh het project ‘Buurtvaders’ van start gegaan. Binnen dit project, uitgevoerd door Stichting MOOI en betrokken vaders uit de wijk, wordt wekelijks gewandeld langs de plaatsen waar de jeugd zich ophoudt.

Het project, waarin buurtbewoners(vaders) met elkaar wandelen en patrouilleren langs zogeheten ‘hotspots’ is een middel om de sfeer en leefbaarheid in de buurt goed te houden.

Buurtvaders door Rob Verbunt MG 1265De aanleiding voor dit project is dat veel jongeren nog geen weg kunnen vinden in de samenleving. “Bijvoorbeeld bij allochtone jongeren, zijn de regels waar zij zich van huis uit aan moeten houden van een andere orde dan de realiteit buitenshuis. Zij kunnen hierdoor in conflict raken met zichzelf. Dat leidt tot gedrag dat door de buurt mogelijk als negatief wordt ervaren”, aldus initiatiefnemer Rachid Amaouch.

Het idee met de Buurtvaders (een project dat overigens ook door MOOI in Laakkwartier, Den Haag wordt uitgevoerd) is dat zij de jeugd laten zien dat er sociale controle in de buitenruimte is. De Kracht van dit project is het kennen en gekend zijn. De Buurtvaders zijn niet alleen vrijwilligers die aan buurtpreventie doen, maar ook vaders en rolmodellen.

Ook al behoort het opzoeken van de jeugd op straat tot de kerntaak, in de zijlijn is het natuurlijk erg handig om ook de ogen en oren te richten op andere zaken. Bijvoorbeeld beschadigd straatmeubilair, kapotte verlichting of verkeerd aangeboden grofvuil.

 

Contact

Het jongerenwerk van MOOI werkt samen met diverse partners in de wijk waaronder de gemeente Zoetermeer, het WAS-team , de politie, de buurtvereniging, het buurtforum en de woning corporaties

Meedoen met het project buurtvaders? Neem contact op met Rachid via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0643821753

-advertenties-

-goede doel-