vuurwerk 3Een spetterende vuurwerkshow, een swingend jongerenfeest en vuurwerkvrije zones. De voorbereidingen voor de jaarwisseling zijn inmiddels in volle gang. De gemeente gaat voor een veilig oud en nieuwfeest, zonder overlast en schade.

Ook inwoners kunnen meedoen. Door bijvoorbeeld rondslingerend brandbaar materiaal op straat te melden en tijdens de jaarwisseling geen vuur te stoken op de openbare weg. Ieder jaar is er namelijk veel kostbare schade aan asfalt, straatstenen en groen veroorzaakt door open vuur.

In aanloop naar Oud en Nieuw controleert de gemeente samen met politie en vele Zoetermeerders, waaronder Wijk en Agent Samen, of er brandbare materialen op straat rondslingeren. De gemeente sluit alle ondergrondse afvalcontainers, gemeentelijke parkeergarages en papiercontainers af op 31 december vanaf 16.00 uur tot 1 januari 2020 om 6.00 uur. Buurtwerk en Stichting HALT geven voorlichting over het veilig afsteken van vuurwerk aan kinderen van groep 8 en de brugklassen.

 

Vuurwerkshow op de Markt om 24.00 uur

Op dinsdag 31 december vanaf 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht en wordt afgestoken vanaf het Dobbe-eiland. Diverse horecagelegenheden rond het Stadhuisplein zijn geopend om de feestelijke avond voort te zetten. Jongeren kunnen na de vuurwerkshow van 0.30 uur tot 01.30 uur vanaf de Frankrijklaan de gratis bus pakken naar het jongerenfeest LIT2020 in de SilverDome.

 

Bnr641725026Jongerenfeest LIT2020 in SilverDome vanaf 0.30 uur

Voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar is er tijdens nieuwjaarsnacht weer een jongerenfeest in de SilverDome van 00.30 tot 06.00 uur. Feestgangers kunnen op de gratis bussen stappen om van en naar het feest te komen. Alle haltes en tijden staan op www.litnye.nl. Tijdens het jongerenfeest gelden diverse veiligheidsmaatregelen. Zo wordt bij de entree gecontroleerd op een geldig ID-bewijs en is er leeftijdscontrole voor het gebruik van alcoholische drank. Een blaastest kan door de beveiliging worden ingezet.

-advertenties-

-goede doel-