20190427 7635De Dorpsstraat Zoetermeer trakteert zijn bezoekers de hele zomer op muziek en gezelligheid in de straat. Maar liefst 14 zaterdagen lang, van 1 juni t/m 31 augustus, worden optredens verzorgd door verschillende artiesten, waaronder Harpe Davids en De Roode Lantaern.

jostibandDe Dorpsstraat Zoetermeer trakteert zijn bezoekers de hele zomer op muziek en gezelligheid in de straat. Maar liefst 14 zaterdagen lang, van 1 juni t/m 31 augustus, worden optredens verzorgd door verschillende artiesten, waaronder De Vliegende Hollander en de Jostiband.

bijzondere bandMantelzorgers zorgen met veel liefde en toewijding voor een familielid, een vriend of een kennis. De gemeente Zoetermeer vraagt met de campagne ‘Jullie bijzondere band’ aandacht voor deze bijzondere mensen. Vandaag de bijzondere band tussen Annalieke & Ingrid Bergsma.

 

Logo Groen gedacht'Groen gedacht': het Zoetermeers Actieve leven, bezien door een groene bril. Deze week: 'Een tuinreservaat in Zoetermeer'. Hoe realiseer  je dat? Een steun in de rug voor de tuinier die de natuur in Zoetermeer een handje wil helpen. 

 

ingesprekmet bijdirkvdbroekPiëzo-vrijwilligers uit Palenstein organiseren koffiemomenten in winkelcentrum Palenstein voor de ingang van supermarkt van Dirk van den Broek. De overwegend oudere vrijwilligers woonachtig in de wijk Palenstein hebben dit initiatief genomen.

ab geminiAlweer bijna een jaar geleden is een samenwerking gestart door Piëzo en Ilion. Samen startten zij het sportmaatjesproject op, om nieuwe Zoetermeerders te introduceren bij sportverenigingen.

Foto Paul BonkePaul Bonke exposeert tot 1 september met schilderijen in Zorgcentrum Welthuis Buytenhaghe, Bergmanstrook 45, te Zoetermeer. Paul maakte in de afgelopen 3 jaar zo’n 90 tekeningen en schilderijen, waarvan er rond de 40 op de expositie te zien zijn.

Persbeeld Vrijwilligersinformatiemarkt mei 2019Museum De Voorde organiseert maandag 3 juni van 10:00 tot 12:00 uur een exclusieve vrijwilligers-informatiemarkt. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het nieuwste museum van Zoetermeer.

Sandro Silva kleinDJ Sandro Silva, internationaal bekend door onder andere de hit Epic, en CKC & partners maken samen Zoetermeerse jongeren enthousiast voor kunst en cultuur. Tijdens een jongerenevent op zaterdag 8 juni maken ze kennis met kunst en cultuur tijdens workshops, Q&A’s en een masterclass van de DJ zelf.

bezuinigingenHet Rijk geeft gemeentes extra geld om de problemen met de jeugdzorg op te lossen. Zoetermeer krijgt er zo 7 miljoen euro bij. “Veel te weinig”, reageert wethouder Marc Rosier, “het tekort is 14 miljoen structureel per jaar, met eenmalig 7 miljoen komen we er niet”.

-advertenties-

-goede doel-