MG 9500

 MG 9173Ruim 2200 leerlingen van 19 basisscholen uit Zoetermeer gaan kijken naar de nieuwste voorstelling van ZPOT: De Sneeuwkoningin. Het spannende verhaal over de jonge Kay, die wordt meegenomen door de Sneeuwkoningin houdt iedereen in zijn greep. Zal het zijn vriendin Gerda lukken om hem te bevrijden?

De rollen, gespeeld door docenten van het basisonderwijs, worden met veel enthousiasme en inzet gespeeld. De prachtige rol met veel zang van de Sneeuwkoningin wordt vertolkt door Eveline van Kampen, Yvanka de Vos nam de rol van Gerda op zich en Kay werd gespeeld door Mathijs Oudenaarde. De voorstelling werd extra kracht bijgezet door de grote cast van bijna 30 spelers en de vele mensen die op de achtergrond, techniek, decor, licht en geluid, mee werkten.

Donderdagavond 21 juni speelde de cast een extra voorstelling, speciaal voor alle ouders en collega's van de spelers. Cast en publiek werden deze avond verrast door een wel heel speciale gastrol: burgemeester Aptroot kwam het toneel op in zijn rol als ... de burgemeester! Als een echte burgemeester organiseerde hij meteen een crisisteam na het horen van de verdwijning van Kay, en vertrok weer gauw naar het Stadhuis om de zoekactie te coördineren.

 

Regisseur in de ZPOTlights

Na afloop van het stuk en een welgemeend hartelijk applaus voor de spelers gaf het publiek nog een staande ovatie aan regisseur Hans de Rooij. Samen met 4 anderen richtte hij in 1998 ZPOT op, het Zoetermeers Primair Onderwijs Theater, om álle kinderen de kans te geven eens naar een écht theater te gaan. Door ZPOT hebben duizenden kinderen de afgelopen jaren kennis gemaakt met het theater, voor velen was het zelfs de eerste keer dat ze naar een echt theaterstuk gingen. Bij al die 20 voorstellingen was Hans de Rooij op de achtergrond een zeer belangrijke kracht. Hij schreef de stukken, maakte delen van de muziek en zorgde er als regisseur voor dat alles op rolletjes liep. Van de eerste repetitie in januari tot en met de voorstellingen in juni was hij elke woensdagavond op de repetities te vinden. Hans gaat nu een stapje terug doen, het regisseren wordt te zwaar. Wel blijft hij nog betrokken in de werkgroep van de ZPOT voorstellingen.

Ed Spruijt, voorzitter van het bestuurd van de OPOZ, bedankte een geëmotioneerde Hans met behulp van het publiek: minutenlang kreeg hij een staande ovatie. 

 MG 9368   MG 9491 

Foto's: Redline Fotografie

-advertenties-

-goede doel-