Scholenprogramma Klassiek Zoetermeer CKC partnersOok dit jaar kunnen alle Zoetermeerse basisscholen weer meedoen met leuke workshops en interactieve voorstellingen tijdens het scholenprogramma van festival Klassiek Zoetermeer. Het festival vindt plaats in de week van 2 t/m 6 juli 2018 en bereikt bijna 3000 kinderen.

Het scholenprogramma voor het basisonderwijs is niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Tijdens de eerste editie in 2010 deden circa 500 kinderen mee en vorig jaar bijna 3000. Joep Annegarn, adjunct-directeur CKC & partners: ‘Het programma wordt zeer gewaardeerd door de scholen. Dat zien we terug in de evaluaties, maar ook in de groei in het aantal deelnemende scholen. Klassieke muziek is een genre dat kinderen niet altijd vanzelfsprekend meekrijgen in hun (muzikale)opvoeding. Daarom vinden wij het extra belangrijk dat klassieke muziek door dit festival toegankelijk wordt gemaakt voor een groot publiek en voor kinderen in het bijzonder.”

 

Het programma

Voor alle groepen in het basisonderwijs zijn er leuke, leerzame workshops en/of voorstellingen. Een bijzondere workshop blijft: ‘Feest der Violen’ van viooldocent Rita Mendes. Tijdens deze workshop maken de kinderen – die vaak nog nooit een viool hebben aangeraakt – actief kennis met de viool en geven ze gezamenlijk een miniconcert. Ook kunnen de kinderen naar de muziekvoorstelling ‘Tikki Boem!’ van de slagwerkgroep van de Douane Harmonie Nederland. Een energiek concert waar de kinderen ook lekker mee mogen doen. Tot slot is er dit jaar een primeur: ‘Retteketet, een mega danspektakel’. In deze workshop leren de kinderen een dans die ze ook tijdens het avondprogramma op 5 juli op de Markt, met live begeleiding door The Hague Brass, met honderden kinderen tegelijk kunnen uitvoeren.

Het scholenprogramma is te vinden op www.cultuuropschool.nl.

 

Festival Klassiek Zoetermeer

Tijdens het Festival Klassiek Zoetermeer (voorheen Klassiek op het Water) worden er veel culturele activiteiten georganiseerd door heel Zoetermeer. Het doel van het festival is om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een groot publiek. Het festival wordt georganiseerd door CKC & partners en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Foto: Marco Zwinkels

-advertenties-

-goede doel-