20180608 114235 resizedVrijdag 8 juni bezochten 18 vrijwilligers die werkzaam zijn bij de Ambachtenwerkplaats aan het Vrouwenhuiswaard (van Stichting Piëzo) de brandweerkazerne in Oosterheem. Zij volgden een leerzame ochtend met veel informatie over brandveiligheid.

20180608 1210480 resized  20180608 114424 resized 

Eerst volgden zij de workshop brandveiligheid in en rond de woning. Uiteraard was er volop ruimte om ook de brandveiligheid op de eigen werkvloer bij de Ambachtenwerkplaats te bespreken.
Onderwerpen zoals brandoorzaken, gevaren van rook en koolmonoxide, belang van rookmelders en CO melders, veilig vluchten en alarmeren kwamen aan de orde. Ook gaan enkelen van hen gebruik maken van de mogelijkheid om een gratis huisbezoek door de brandweer in hun eigen woning af te spreken (mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Hierna konden de deelnemers zelf een brandje blussen met ofwel een poederblusser ofwel een kooldioxideblusser. Een rondleiding door de brandweerkazerne en een kennismaking met het technische deel van het brandweervak maakten ook deel uit van het programma.

-advertenties-

-goede doel-