Hebocon 2018 finaleDe Hebocon robotwedstrijd bij CKC & partners bracht donderdag 7 juni ruim 80 leerlingen van groepen 7 en 8 van basisschool Meester Verwers en De Waterlelie samen. Zij gingen met elkaar de strijd aan in de Theaterzaal van CKC & partners.

 

Robots bouwen in het klaslokaal

De finale was de ontknoping van een aantal weken van voorbereiding. De leerlingen maakten met ondersteuning van het speciaal ontwikkelde lesplan hun meest eenvoudige robot, waarbij het gebruik van high-tech zelfs voor strafpunten zorgt. Hebocon is een schoolprogramma over samen bouwen die wordt georganiseerd door CKC & partners en Digital Art Lab. Leerlingen maken kennis met techniek, bedenken samen een concept die ze vervolgens bouwen en gaan met elkaar de battle aan. ‘’Het leerprogramma is laagdrempelig en daardoor zeer geschikt voor primair onderwijs om technische vaardigheden in het onderwijs te integreren’’, aldus Piem Wirtz, manager Digital Art Lab. Naast samenwerken, technisch inzicht, creativiteit en oplossingsgericht denken, brengt Hebocon een hoop plezier en humor met zich mee.

Dit jaar hebben Meester Verwers en De Waterlelie aan de wedstrijd deelgenomen. In vier ochtenden leerden de kinderen van groep 7 en 8 alles over elektriciteit en tandwielaandrijving. Daarna gingen ze aan de slag met een motortje, een batterij en speelgoed om een robot in elkaar ze zetten.

 

Strijden tegen andere school

Op 7 juni werd de Theaterzaal omgetoverd tot een grote robot-arena en gingen de robots de strijd met elkaar aan. De leerlingenteams probeerden in deze finale hun mechanische tegenstander uit de ring te manoeuvreren. Een uitzinnige menigte van ruim 80 joelende kinderen moedigde de strijdende robots aan. Van de 22 gebouwde robots gingen er 12 door naar de finale. Daarvan kwamen er 3 winnaars uit de bus: Indianenstier, Busy en Laaier. De Hebocon prijzen werden uitgereikt door Susan Langeveld, directeur CKC & partners.

 

-advertenties-

-goede doel-