1447753433Zaterdagavond 16 juni zal organist Aart Bergwerff het door velen geliefde werk ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt (1923-2012) uitvoeren op het monumentale Lohman-orgel uit 1838 in de Oude Kerk in Zoetermeer, van 20:00 tot circa 21:10 uur.

Canto Ostinato is een bijzonder muziekstuk dat is opgebouwd uit 106 muziekblokken met verschillende variaties, waarbij de uitvoerenden veel vrijheid hebben in de keuze van de variaties en het aantal herhalingen. Samen met de 10/16e maatzetting (de voelbare hartslag van het stuk) geeft dit een opmerkelijk effect, waarbij de luisteraars worden meegenomen in een prettige intense, vaak meditatieve, beleving. De prachtige thema-melodie die in het stuk verschillende keren terugkeert, vormt daarbij het hoogtepunt. Het muziekstuk heeft een grote groep liefhebbers, die zich voortdurend verder uitbreidt.

Aart Bergwerff (1961) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs bij Marie-Claire Alain en in Noord-Duitsland bij Harald Vogel. Zijn studie bij Alain in Parijs sloot hij af met het behalen van de Prix de Virtuosité. Hij won prijzen op internationale orgelconcoursen te Brugge, Lausanne en Groningen. In 2003 werd hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Aan het Rotterdams Conservatorium Codarts is hij hoofdvakdocent orgel. Als organist is hij vaak te gast bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij de Philharmonie Zuid-Nederland.

Aart Bergwerff is organist van de Grote Kerk te Breda en cantor-organist van de Remonstrantse Gemeente/Arminius te Rotterdam.

De kerkzaal is open vanaf 19:30 uur. Er staat dan een kopje koffie of thee voor u klaar.

Voorafgaand aan het concert wordt een toelichting op het programma gegeven door de musicus.

Toegangsprijzen:

t/m 17 jaar: gratis

18 t/m 64 jaar: € 10

65 jaar en ouder: € 7

korting voor SCOKZ donateurs

kaartverkoop bij de entree

 

Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

Woensdag 13 juni zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Johan Brouwer (klavecimbel). Johan zal werken spelen van J.S Bach op zijn eigen meegebrachte klavecimbel, een prachtig instrument wat een kopie is naar Vaudry.

Johan Brouwer maakte diverse CD’s, o.a. een CD met zijn verzameling klavecimbels, gebouwd door David Rubio, in 2014 verscheen de CD ‘Bach & de Franse Barok’, gespeeld op een kopie van een Frans klavecimbel naar Pasval Taskin (1769) en in 2016 een CD gespeeld op zijn kopie van het Vaudry klavecimbel (1680)

Aanvang concert 12.45 uur.

De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van de Stichting : www.concertenzoetermeer.nl

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag

-advertenties-

-goede doel-