impeesaScoutinggroep Impeesa houdt zondag 27 mei een grootse open dag in het groepshuis aan de Achterweg 21 direct aan het mooie Buytenpark. Heel veel activiteiten laten de bezoekers zien, en zelf ervaren, hoe leuk het is bij een scoutinggroep.

Deze dag begint om 12.00 uur en zal rond 16.00 uur eindigen. Vrijwilligers en jeugdleden trekken alles uit de kast om de bezoekers een goed beeld te geven van wat scouting in houdt. Zo kunnen bezoekers er springen op het springkussen, broodjes bakken op een kampvuur, kano-varen, een groots parkspel doen, buttons maken, knutselen, schommelen op de zelf gemaakte familieschommel, levend tafel voetbal spelen, en nog meer dan 30 andere activiteiten ondernemen. Uiteraard vergezeld door een lekker hapje en drankje en gezellige muziek. Voor ouders is er een mooi terras ingericht, zodat zij terwijl de kinderen spelen, zich kunnen laten informeren, of gewoon genieten van een drankje in de zon op het parkachtige terrein. De toegang is geheel gratis, net als alle activiteiten.

‘Laat je uitdagen’ is het motto van Impeesa. En dat doen ze dan ook. Iedere week, op vrijdag avond en zaterdag, zorgt een team van ongeveer 50 jonge, enthousiaste vrijwilligers dat ze de ruim 160 jeugdleden actieve en spectaculaire programma's voorschotelen, waarin ze hen spelenderwijs uitdagen. Door middel van sport en spel, outdoor-activiteiten in de natuur en creatieve programma's waarbij de nadruk op samenwerken ligt, stimuleren ze de kinderen zichzelf te ontwikkelen op verschillende gebieden.

Vrijwilligers

Dat alles kan natuurlijk niet gedaan worden zonder vrijwilligers. Door de sterke groei van de vereniging zijn er momenteel vacatures bij alle leeftijdscategorieën. Een vrijwilliger bij Impeesa wordt professioneel begeleidt en opgeleid via een landelijke opleidingsmethodiek, die vooral uitgaat van wat de vrijwilliger al kan, weet of wil, tot gekwalificeerd leiding. De beloning zit hem in de waardering van de jeugdleden en teamleden en het plezier en de trots om daadwerkelijk iets bij te kunnen dragen in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Jeugdleden kunnen bij Impeesa al bij de Bevers terecht vanaf 4,5 jaar. De oudste categorie jeugdleden, de stam, loopt tot 23 jaar. Elke 3-4 jaar gaat een lid over naar een speltak in de volgende leeftijdscategorie.

-advertenties-

-goede doel-