Dit weekend wordt in de Dutch Innovation Factory de vierde Dutch Open Hackathon georganiseerd. Ruim 200 deelnemers uit de ict gaan dan de strijd met elkaar aan. Tijdens de hackathon worden deelnemers uitgedaagd om in 36 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor concrete, alledaagse uitdagingen.

 hackathon

Na een aantal succesvolle edities organiseren zeven belangrijke Nederlandse organisaties dit jaar op 26 en 27 mei voor de vierde keer de Dutch Open Hackathon. De betrokken partners willen met dit evenement open innovatie en technologische vooruitgang in Nederland stimuleren en ondersteunen. In tegenstelling tot de naam van het evenement gaan de deelnemers niet echt ‘hacken’, maar zij krijgen van een aantal bedrijven en organisaties uitdagende ict problemen om op te lossen. De vaak originele en inspirerende oplossingen van de deelnemers maken ook kans om daadwerkelijk uitgevoerd te worden. Bij de finales presenteren de teams hun ideeën, met een werkende app of programma. Het winnende team krijgt de hoofdprijs van € 7.500,-, maar er zijn ook prijzen als workshops en meelopen met een groot bedrijf te winnen.

De Dutch Open Hackathon 2018 is een initiatief van Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN. Het doel is de innovatieve kracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen om zo te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven.

 

Inschrijven

Voor developers is de Dutch Open Hackathon een uitgelezen kans om met grote hoeveelheden interessante data te werken, die normaal gesproken niet publiekelijk beschikbaar zijn. De organiserende partijen worden op hun beurt geïnspireerd door het aanwezige creatieve talent en leren daar vooral van.

De Dutch Open Hackathon 2018 vindt plaats op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Inschrijven kan via de website www.dutchopenhackathon.com

-advertenties-

-goede doel-