20180515 127791

Leerlingen van Het Atrium presenteerden dinsdag in de Raadszaal hun beste plannen en ideeën om zwerfafval te voorkomen. Het Atrium doet veel om het probleem tegen te gaan en won afgelopen jaar de Trashbash scholenwedstrijd.

Op school wordt er veel aandacht besteedt aan zwerfafval, maar bijzonder op het Atrium is dat de leerlingen ook de wijk in gaan om het zwerfafval aan te pakken. Zo wordt er daadwerkelijk opgeruimd, maar spreken de leerlingen ook wijkbewoners aan. Een leerling vertelt: “Ik vraag ze bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een krant uit de natuur verdwenen is, mensen schrikken dan wel als ze horen dat dat meer dan een maand kan duren! Ik hoop dat ze dan de volgende keer beter nadenken en het gewoon in de afvalbak gooien!”

20180515 127800  20180515 127793 

Wethouder Isabelle Vugs was aanwezig bij de presentatie en vertelde de leerlingen dat zij bijzonder trots is op hun inzet: ”Jullie zijn de terechte winnaars van Trashbash dit jaar! Het afvalprobleem is hiermee nog niet opgelost dus we gaan door met Trashbash en hopen dat jullie je ook komend jaar weer willen inzetten.”

Samen  met de Afvalbutlers zetten de Atrium leerlingen alle goede ideeën op een rij. Enkele ideeën zijn dit jaar al uitgevoerd, zo heeft iedere klas nu afval ambassadeurs en zijn de roerlepeltjes in de kantine niet meer van plastic maar van metaal zodat ze worden hergebruikt. Komend jaar gaan de leerlingen flyeren in de wijk om plastic rietjes tegen te gaan. Ook mooie, hippe prullenbakken leek de leerlingen wel een goed idee, dan wordt het een plezier om iets weg te gooien. De jeugd willen zij mee krijgen door er een spel van te maken, blikjes kan je bijvoorbeeld ook in een net gooien en met een afvalapp op de telefoon kun je een leuk spel spelen en tegelijk bewust met afval bezig zijn.

-advertenties-

-goede doel-