Artist Impression Van DuvenvoordepadIn Palenstein gaat het vooruitstrevende project 'Nexum' van start, duurzaam wonen met maximale keuzevrijheid voor de koper. De 18 woningen van het project worden gebouwd aan het Van Duvenvoordepad, vlak naast Castellum Palensteyn.

B├ębouw Midreth B.V. realiseert de nul-op-de-meter koopeengezinswoningen, waarbij de koper zelf kan meedenken over het ontwerp van de toekomstige woning. Afmetingen van de bouwkavel (5,40 bij 6 mtr en 10 mtr hoog) liggen vast, maar daarbinnen mag heel wat gevarieerd worden. Zo kunnen bewoners zelf beslissen over de kleur van de gevel, wel of geen balkon en of ze een plat dak willen of juist een stukje schuin aflopend dak. Wethouder Taco Kuiper denk dat het project heel gewild is en verwacht dat de beschikbare woningen snel verkocht zullen zijn. De vraagprijs van de woningen zal volgens de aannemer rond de 275.000 euro liggen, maar dit is ook afhankelijk van de wensen van de koper.

Uniek project

Het project 'Nexum' is bijzonder door de hoge mate van vrijheid die de kopers hebben om hun huis in te richten zoals zij dat willen, het particulier opdrachtgeverschap. Wethouder Kuiper: "Eigenlijk bouwt iedereen  zijn eigen huis, maar dan wel tegelijkertijd en in een straatrij. We willen dat er een gevarieerd beeld ontstaat met de verschillende gevels en kleuren. Indien nodig zullen we daar wel enig sturing in aanbrengen, om te voorkomen dat meerdere eigenaren naast elkaar precies dezelfde gevel en kleur kiezen. Maar we hebben gezien bij vergelijkbare projecten in bv Leiden dat dit nauwelijks problemen op levert."

Nexum wordt ook duurzaam gebouwd: geheel in de ambitie van de wijk Palenstein worden de woningen niet alleen aardgasvrij, maar ook nul-op-de-meter opgeleverd. De woning levert met maatregelen als zonnepanelen dus evenveel energie op als dat er verbruikt wordt.

Pre-sale

Begin juni start de pre-sale, op een informatie avond voor Palenstein. Op deze avond kunnen ge├»nteresseerde kopers zich aanmelden en meteen meedoen met een workshop om hun eigen droomhuis te schetsen. 

-advertenties-

-goede doel-