visdobbersIn oktober 2017 heeft de gemeente besloten dat er een stadsvisbewijs zou komen, met dit bewijs mogen vissers tot 16 en vanaf 65 jaar overdag, met één hengel vissen. Dick van der Nolk van Gogh uit Seghwaert wil graag deze pas aanschaffen en in zijn eigen wijk een hengeltje uitgooien, maar waar vind je de pas?

Dick is al langs geweest bij de gemeente, bij hengelspeciaalzaak Hengelsport Zoetermeer, handhavers en visverenigingen in de stad, maar niemand weet hem te vertellen hoe hij de pas kan aanvragen. Dick: “Mijn zoon woont, ook in Seghwaert, aan het water en mijn kleinzoon wil ook graag vanuit zijn tuin af en toe vissen. Maar we weten niet waar we terecht kunnen!”

Volgens het gemeentebesluit zou de stadsvispas er in 2018 moeten komen en zou het vissen in de stad slechts zo’n 5 euro gaan kosten. Bekijk hier ons artikel over de stadsvispas uit oktober 2017: Visplekken-voor-kinderen-en-senioren 

Dick: “Ik heb nu een visakte, die kost 41 euro. Dat is voor mij een groot bedrag! Maar ook met de visakte mag ik niet hier in  de buurt vissen, dat mag alleen op speciaal aangegeven wateren in de stad, die je met een app kunt opzoeken.”

Dick hoopt dat de gemeente snel regelt dat de stadsvispas verkrijgbaar is. We hebben de gemeente gevraagd om commentaar, maar zij konden nog een reactie geven.

-advertenties-

-goede doel-