20180515 127781

Shadi Ajallouian en Bibianne Been lieten zich dinsdag 15 mei vrijwillig in een hokje opsluiten door burgemeester Aptroot. De Zoetermeerse dames, beide ondernemer in een restaurant, willen op deze manier aandacht vragen voor de situatie van meisjes in Indiase bordelen.

Burgemeester Aptroot draaide met een trots gevoel de sleutel om van de twee hokken waar Shadi en Bibianne de hele dag zullen zitten: “Het is heel goed dat deze ondernemers zich op deze manier inzetten voor de erbarmelijke situatie  van de meisjes in India. Ik wens de dames veel succes met geld inzamelen!“

20180515 127782  20180515 127790 

De schoonzussen Shadi en Bibianne laten zich opsluiten in een hokje ter grootte van een matras, hoog genoeg om te zitten. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen waar meisjes worden opgesloten voor gedwongen prostitutie. De Zoetermeerse dames krijgen alleen water en een kommetje droge rijst. Zij mogen een telefoon of laptop meenemen om daarmee donaties te genereren zo proberen zij minimaal €2.500 in te zamelen.

Bibianne, van restaurant Bo & Ro in het Stadshart, doet mee omdat ze zich voor de volle 100% achter dit doel wil scharen. “Ik heb zelf drie kinderen, van 5, 10 en 16 jaar, en besef heel goed dat mijn kinderen bijzonder bevoorrecht zijn. Ze kunnen naar school, mogen buiten spelen, mogen eigenlijk van alles, terwijl zo’n kind in India helemaal niets kan en mag. Doordat ik hier aan mee doe, staat mijn hele gezin er nu ook bij stil, de oudste moet nu even het jongste kind van school halen!”

Shadi is ondernemer bij het Iraans restaurant De Witte Raaf en sluit zich volledig aan bij haar schoonzus. Zij hoefde iets minder te regelen, omdat hun restaurant altijd op dinsdag gesloten is en de kinderen al zo groot zijn dat ze gemakkelijk voor zichzelf kunnen zorgen, maar de inzet is er niet minder om. “Het is toch niet voor te stellen dat ouders hun kinderen moeten verkopen aan de prostitutie om in leven te blijven, afschuwelijk! Ik zet me graag in voor deze meiden”, vertelt ze strijdlustig.


Ook doneren?

U vindt hier de link voor donaties voor de Zoetermeerse deelnemers aan de actie: www.lockmeup.nl/locaties/burggolf-zoetermeer

De Stichting Free a Girl organiseert voor de 7de keer deze actie met als doel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.  “Lock me Up – Free a Girl” is een onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie. Op zondag 20 mei 2018 wordt de totaalopbrengst bekendgemaakt tijdens het eindfeest. In 2017 hebben ruim 200 deelnemers samen €420.000 opgehaald! In 2018 streeft Free a Girl ernaar om maar liefst 1 miljoen euro op te halen.

-advertenties-

-goede doel-