foto3 goed open dag burgMet prachtig zomerweer bezochten ruim 2000 bezoekers afgelopen woensdag de open middag van brandweerkazerne Oosterheem aan de Olof Palmelaan in Zoetermeer. Blussen, spuiten en checken hoe het zit met de brandveiligheid thuis, iedereen kon meedoen aan de activiteiten.

Al ruim voor de opening stonden bezoekers te wachten om naar binnen te gaan. Om precies 13.00 uur reikte burgemeester Aptroot aan de eerste 20 bezoekers een gratis rookmelder uit.  Iedereen kon deze dag een kijkje nemen in en rond de brandweerkazerne. Het was een drukte van belang en de vele kinderen konden hun hart ophalen met de vele opgestelde brandweervoertuigen en ook de brandweermotor was aanwezig. De kinderen konden hun energie kwijt op het springkussen en hun blusvaardigheden testen bij de spuithuisjes. Voor het eerst kon iedereen ook een kijkje binnen in de kazerne nemen. De woonkamer, keuken, kantoren en slaapverdieping trokken dan ook veel bekijks.

foto krant open dag  foto4 opendag krant 


Ook kon men zelf een vlam in de pan op een veilige manier blussen en werd gedemonstreerd wat er gebeurt als je een vlam in de pan met water wil blussen. Bij de miniwoning en infostand werd uitleg gegeven over brandveiligheid in en rond de eigen woning. Het team Brandonderzoek was aanwezig om te vertellen wat zij in de praktijk aantreffen na een brand en om meer te vertellen over oorzaken van brand.

Stichting Historisch Brandweermaterieel was aanwezig met twee brandweervoertuigen van vroeger tijden en een kraam met speelgoed.

-advertenties-

-goede doel-