spelevaert sponsorloopAlle kinderen van basisschool De Spelevaert aan de Irisvaart 4 in Seghwaert doen op donderdag 24 mei een sportsponsorloop in samenwerking met de gemeente (Sport en Spel) en De Lionsclub in Zoetermeer.  De school helpt hiermee zieke kinderen in het Lange Land Ziekenhuis.

Op die dag zijn er een aantal leuke spelen op de speelplaats en in de gymzaal. Er is een esafettespel, voetbal, lichtjesspel, een pannaveld, outdoor estafette, smartgoals en natuurlijk rondjes lopen voor de sponsorloop. De Spelevaert is dolenthousiast over de samenwerking met de Lions en Sport en Spel. Zij zorgen voor vrijwilligers, leuke materialen en begeleiding. Uiteraard helpen er ook ouders van de school.

De kinderen hebben bij familie en bekenden sponsors geworven. Een deel van de opbrengst is voor Vrienden van het Lange Land Ziekenhuis. Die hebben allerlei wensen voor speelgoed en materialen voor zieke kinderen. De rest van de opbrengst is voor de school om robot-materialen te kopen. De Spelevaert wil graag dat de kinderen thuis raken in robotica.

-advertenties-

-goede doel-