DdI53ppX0AERruaVandaag beginnen voor de eindexamenkandidaten van vmbo, Havo en Vwo weer de centrale eindexamens. Een spannende tijd, voor de leerlingen, ouders én de docenten. De examens nemen bijna drie weken in beslag, de laatste examens worden op 29 mei gemaakt, waarna het wachten op de uitslag begint!

De gymzalen en aula's op de middelbare scholen zijn de komende weken het domein van de eindexamenleerlingen, die zwoegen op hun examens. De rest van de school draait gewoon door, maar wordt wel gevraagd om in de buurt van de examens wat rustiger aan te doen om niemand te storen.

Leerlingen van het vmbo horen op 6 juni of zij de vlag uit mogen hangen, de andere leerlingen moeten nog een paar daagjes langer wachten en krijgen hun uitslag op donderdag 13 juni.

Vmbo -bb leerlingen buigen zich vandaag over hun opgaven van Engels, de andere vmbo'ers starten met Nederlands. Havisten starten met natuurkunde en vwo scholieren maken als eerste examens de wiskunde opgaven.

 

Nu het examen weer begonnen is, is ook het LAKS weer geopend, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is een organisatie van, voor en door scholieren en geeft informatie over de examens. Ook kun je bij het LAKS een klacht indienen over de examens.

-advertenties-

-goede doel-