Zoetermeer heeft veel prachtige gebouwen. Dit jaar wordt daarom voor de zevende keer de Gemma Smid Architectuurprijs uitgereikt. Traditiegetrouw vindt dat plaats tijdens de Dag van de Architectuur, op zaterdag 2 juni 2018. U kunt ook mee stemmen voor het mooiste gebouw van de stad!

De prijs is genoemd naar oud-wethouder wonen Gemma Smid-Marsman, vanwege haar inzet voor de architectuur in Zoetermeer. Er zijn vijf gebouwen genomineerd, die allemaal onlangs gebouwd zijn. De nominaties zijn voor: Stadhuis – Forum, Kindcentrum Toverberg, Alfrink College, Cadenza en IKC Klimboom.

Het gebouw met de meeste stemmen krijgt de eretitel Gemma Smid Publieksprijs 2018. Je kunt stemmen tot maandag 28 mei. Stem via de website: www.architectuurpuntzoetermeer.nl/architectuurprijs/ 

stadhuis nominatie architectuurprijs gemma smid kl 3  toverberg nominatie architectuurprijs gemma smid kl 5 
 Stadhuis – Forum  Kindcentrum Toverberg
klimboom nominatie architectuurprijs gemma smid kl 5 cadenza nominatie architectuurprijs gemma smid kl 3
 IKC Klimboom  Cadenza 
alfrink college nominatie architectuurprijs gemma smid kl 3b  
 Alfrink College  

Beste gebouw

De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke architect de Gemma Smid Architectuurprijs krijgt. De jury bestaat uit: Brechje Pronk (architect bij Gemeente Rotterdam – Stadsontwikkeling), Reny ten Ham (landschapsarchitect) en Wijnand Galema (architectuurhistoricus en commissie ruimtelijke kwaliteit Zoetermeer).

-advertenties-

-goede doel-