Opening Hoeve ActivisieActivisie is op maandag 7 mei gestart met een nieuwe groep voor specifieke NAH begeleiding (niet aangeboren hersenletsel). De groep komt samen in de nieuwe locatie ‘de Hoeve’ , vlak naast het al bestaande centrum de Dijk.


Activisie de Dijk verzorgt al jaren activiteiten voor NAH cliënten op het terrein van de voormalige bouwspeelplaats aan de Seghwaartseweg. Het nieuwe gebouw was vroeger ook onderdeel van de bouwspeelplaats en is nu geschikt gemaakt voor de activiteiten.
Op de Dijk wordt vooral individuele begeleiding gegeven, voor cliënten die willen leren omgaan met hun beperking. Op de Hoeve is er dagelijks een groepsactiviteit waar de nadruk ligt op sociale contacten en is er tevens ruimte voor individuele activiteiten. Zo wordt er jam en appeltaart gemaakt met producten uit de eigen tuin en werken de cliënten aan creatieve projecten met bijvoorbeeld papiermaché. Esther de Ruwe, gespecialiseerde NAH begeleidster: “De cliënten helpen elkaar bij de activiteiten. Zo kan de één geen takken afsnijden voor het bloemschikken, maar kan deze wel mooi in een vaas zetten. Een andere cliënt snijdt dan de takken voor hem af. Ook de bloemen en takken voor het bloemschikken komen trouwens vaak uit onze eigen tuin!”.


Op deze groep is van maandag tot en met vrijdag ruimte tot maximaal 14 cliënten per dag.
Activisie is een activiteiten begeleidingscentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en biedt op locaties de Dijk en de Hoeve de mogelijkheid actief, creatief en zo zelfstandig mogelijk te werken. Voor meer informatie: www.activisie.nl 

Opening hoeve Activisie v1

-advertenties-

-goede doel-