IMG 1117Basisschool Stella Nova in Driemanspolder heeft eind vorig jaar meegedaan aan de Misterpencil actie waarmee ze geld ophaalden. Het grootste deel van de opbrengst doneert de school aan de Speelgoedbank in de vorm van speelgoed.

De Stella Nova kinderen maakten allemaal een prachtige tekening, waar Misterpencil een persoonlijke kerstkaart van maakte. Deze kaarten verkochten de kinderen vervolgens weer aan hun familie, vrienden en kennissen. De opbrengst kan de school dan meestal gebruiken voor aanschaf van nieuwe spullen maar directeur Eelco Janssen gaf de kinderen de wijze les mee dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om maar alles te kunnen kopen.

"Het grootste deel van de opbrengst gaat dan ook naar de Speelgoedbank in Zoetermeer", zegt Eelco Janssen directeur van Stella Nova. "En omdat de Speelgoedbank geen contant geld kan ontvangen hebben leden van de OR van de school het geld besteed bij de speelgoedwinkel zodat ze het diverse speelgoed cadeau kunnen geven aan de speelgoedbank."
Daarnaast konden de kinderen ook goed bruikbaar speelgoed, waar ze zelf niet meer mee spelen, doneren voor de actie.

IMG 1137  IMG 1137 

 De kinderen van Stella Nova die het speelgoed afleverden

 de vrijwilligers van de speelgoedbank en de dames van stichting mooi

Woensdagmiddag 18 april werd al het speelgoed aangeboden aan de Speelgoedbank door Chiara, Mike, Aïscha, Elaysa, Pien, Bram, Julia, Ella en Amaya met de OR en directeur Eelco Janssen, namens alle kinderen van Stella Nova Desiree Ramdien en Erna van der Schmit van stichting Mooi waren met de 7 vrijwilligers van de speelgoedbank aanwezig om al het mooie speelgoed in ontvangst te nemen.

De Speelgoedbank is gevestigd in het Trefpunt aan het Haagsebos in Meerzicht. Kinderen die op de basisschool zitten en in het bezit zijn van een Zoetermeerpas, mogen 1x per maand langs komen om speelgoed uit te zoeken ter waarde van maximaal 3 punten per maand. Tekst en foto's Marja de Laaf

-advertenties-

-goede doel-