natuurtuinvern9Het insectenhotel in de Natuurtuin en een deel van de muurtjes bij de boomgaard zijn ernstig beschadigd door moedwillige vernieling. Onbekenden hebben zich, waarschijnlijk vrijdagavond/-nacht, met geweld toegang verschaft tot het gebied. De schade beloopt enkele duizenden euro’s.

De Stichting Vrienden van de Natuurtuin heeft als medebeheerder aangifte gedaan bij de politie. Onderhoudsvrijwiligers van de Vrienden van de Natuurtuin ontdekten zaterdagmorgen, 14 mei tot hun ontsteltenis dat het insectenhotel in de Natuurtuin volledig was leeggeplunderd en de inhoud in brand was gestoken. Alleen het solide en goed verankerde geraamte is blijven staan. Onbekenden hebben de ketting van de nabije dienstingang doorgeknipt. Bij de vernieling is ook een groot aantal insectenbroedsels verloren gegaan.  Later bleek dat ook een deel van de muurtjes bij de boomgaard is vernield. Juist het deel dat vrijwilligers recentelijk na de winterstormen hadden hersteld.

Ondanks de verslagenheid bij vrijwilligers en bestuur zullen de herstelwerkzaamheden in overleg met de gemeente en constructeur van het insectenhotel zo snel mogelijk worden opgepakt. Bijdragen in de kosten hiervan zijn welkom op de bankrekening van de Vrienden Natuurtuin NL93TRIO 0391031457. Giften zijn aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

De Natuurtuin is gewoon opengesteld en de geplande activiteiten zoals de excursie op 22 april gaan vanzelfsprekend door.


Wilt u meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin dan kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl en op www.facebook.com/vriendennatuurtuinzoetermeer 

vern12

-advertenties-

-goede doel-