Finalisten Nationale LeesVertelwedstrijd 2018 De Zoetermeerse Isabella van der Mei is één van de dove kinderen die een finaleplaats wist te bemachtigen voor de Nationale LeesVertelwedstrijd. Isabella en de andere finalisten gaan tijdens de finale een fragment uit hun favoriete boek voordragen in gebarentaal, en strijden om de titel ‘Meesterverhalenverteller 2018’.

Samen met zes andere dove en slechthorende kinderen uit heel Nederland staat Isabella  zaterdag 21 april tijdens de finale op het grote podium van het Beatrix Theater in Utrecht. De jongedame uit groep 8 zit op de vrije school in Zoetermeer. Ze houdt van paardrijden en maakt haar eigen YouTube filmpjes. Podiumervaring heeft Isabella al, want op vakantie werkt ze mee aan theatervoorstellingen op de camping.

 

Gebarentaal: mooi en spannend

Geschreven tekst voordragen in gebarentaal is niet makkelijk. Er is namelijk een groot verschil tussen geschreven Nederlands en de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Dit maakt lezen voor veel dove en slechthorende kinderen lastig(er). De Nationale LeesVertelwedstrijd is in het leven geroepen om het lezen onder kinderen met een auditieve beperking te stimuleren én om te laten zien hoe talentvol deze kinderen zijn. Een voordracht in gebarentaal kan namelijk ontzettend mooi en spannend zijn.

Isabella en de andere kinderen hebben zich maandenlang voorbereid op hun moment in de schijnwerpers. Wie er met de eerste prijs naar huis mag wordt bepaald door een professionele jury van gebarentaaldocenten en experts, die bijvoorbeeld kijken naar mimiek, tempo en gebarenschat. Naast de voordrachten van de finalisten wordt er een theaterstuk opgevoerd met dove acteurs en een aantal kinderen uit de voorrondes. Iedereen die Isabella wil komen aanmoedigen is van harte welkom om op zaterdag 21 april te komen kijken in het Beatrix Theater Utrecht. Het evenement is gratis toegankelijk en is, dankzij de inzet van tolken, ook toegankelijk voor horende bezoekers. Meer informatie is te vinden op www.leesvertelwedstrijd.nl.

 

 

-advertenties-

-goede doel-