Foto Nationale Buitenlesdag 2018OBS De Watersnip stuurde dinsdag 10 april alle kinderen naar buiten… voor de de Nationale Buitenlesdag! Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!


Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. “Onderwijs moet niet alleen binnen de schoolmuren plaatsvinden. Kinderen leren van de wereld om hen heen en dit is een mooi moment om dat te benadrukken”, zegt Maria Rog, directeur van De Watersnip.

IVN en Jantje Beton organiseerden voor het derde jaar de Nationale Buitenlesdag. Inmiddels is er een duidelijke toename te zien in het aantal scholen en leerkrachten die buitenles geven. Uit recent onderzoek van DUO onder 1000 leerkrachten blijkt dat 89% vaker buitenles wil geven. Daarbij verwacht 92% (op lange termijn) leeropbrengsten bij kinderen. Verder is 75% van de leerkrachten van mening dat buitenles een meerwaarde biedt ten opzichte van alleen binnen lesgeven en geeft 30% van alle leerkrachten inmiddels ook minimaal een keer per maand buiten les.

-advertenties-

-goede doel-