DuurSamen2018Zondag 22 april is het Nicolaasplein in Zoetermeer het toneel van duurzaamheid. In de meest brede zin van het woord. Vele facetten van het thema passeren de revue. Energie, mobiliteit, circulaire productie, lokale voedselproductie, isolatie van woningen en nog veel meer.

Lokale, regionale maar ook nationale bedrijven en instellingen willen het bewustzijn voor duurzaamheid bij de Zoetermeerders vergroten. Gemeente Zoetermeer, Stedin, mboRijnland, Pelgrimshoeve, Milieudefensie, Triboo, StroomAlone, We drive solar, De goede woning, Forum Zoetermeer en De zoete aarde zijn slechts een paar aansprekende namen die tussen 12 en 17 uur acte de présence zullen geven. Vanuit het CKC treden er verschillende artiesten op en ook de espressobus van VroemVroem zal aanwezig zijn met heerlijke koffie.

Het klimaatakkoord van Parijs benadrukt het belang van bewust omgaan met onze aarde. Samen zijn we verantwoordelijk om de generaties na ons een leefbare planeet te garanderen. Al langere tijd zijn lokale initiatieven het vliegwiel voor verandering. Inmiddels ontstaat er versnelling bijvoorbeeld als gevolg van de gaswinning in Groningen. Het gevoel van urgentie: er moet nu wat gebeuren wordt hoe langer hoe meer gevoeld. 

 

Verbinden in bewustmaken

DuurSamen Zoetermeer brengt veel organisaties en bedrijven uit Zoetermeer en omstreken bij elkaar om u te laten zien wat er allemaal mogelijk om Zoetermeer duurzamer te maken. Wat er voor u zelf in zit, wat de consequenties voor u zijn of hoe u zelf een bijdrage kan leveren. Want dat het anders moet, is geen punt van discussie meer.
Meer actuele informatie vindt u op www.facebook.com/DuurSamenZ  en www.duursamenzoetermeer.nl 

-advertenties-

-goede doel-