20180313 123830Wie zingt er graag op de fiets? In Zoetermeer kun je sinds vandaag zingend en wel langs het Noord-Aa rijden, op een echt Zangfietspad. Het pad werd dinsdagmiddag geopend door wethouder Marc Rosier en Wim Bot van het landelijk bureau Fietsersbond. Vervolgens gingen de leerlingen van basisschool De Tjalk zingend heen en weer over het fietspad!

U vindt het meest muzikale fietspad van Zoetermeer aan de Broekwegkade, bij de overgang van de Turfschipkade, het pad loopt een heel stuk rond het Noord-Aa. Wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer): "Het pad langs het Noord-Aa nodigt blijkbaar uit tot zingen, want dit werd door bewoners het vaakst genoemd als mogelijke locatie voor ons zangfietspad. Het is voor mij vooral een bevestiging dat we op de goede weg zijn als fietsstad!"

Wethouder Rosier hoefde zelf zijn zangkunsten nog niet te laten horen, de kinderen van de nabij gelegen basisschool De Tjalk stonden te popelen om als eerste al zingend over het fietspad te gaan. Het eerste liedje op het Zoetermeerse Zangfietspad was de grote hit 'Hallo Allemaal!', bekend uit de populaire serie De Luizenmoeder.

20180313 123835  20180313 123845 

In januari 2018 was de grote fietsstadverkiezing van de Fietsersbond. Zoetermeer werd verkozen tot beste fietsstad in de categorie grootste steden (100K+ inwoners). Als symbolische prijs won Zoetermeer een zogenaamd ‘zangfietspad’, een ludiek idee om het fietsen leuker te maken.

-advertenties-

-goede doel-