Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

nl doetLionsclub Soetermare stak voor NL Doet! de handen uit de mouwen voor de vestiging van Middin in Buytenwegh. Een woonkamer werd geschilderd en omgetoverd tot tuinkamer en in de middag verzorgden de damens een  high tea voor bewoners, familie en personeel.


De bewoners en medewerkers van Middin in Buytenwegh hadden een grote wens, namelijk één van de woonkamers omtoveren tot tuinkamer zodat bewoners, maar ook mensen uit de wijk hier hun verjaardag kunnen vieren. Dat was voor de dames van Lionsclub Soetermare een uitdaging en zij hoefden ook niet lang na te denken om de handen uit de mouwen te steken om aan die wens te voldoen. Maar liefst negen Lions dames, medewerkers en een aantal ouders van bewoners hebben de woonkamer omgetoverd tot een warme en gezellige tuinkamer. De muren werden in warme kleuren geschilderd, stoeltjes gespoten, bloempotten van een nieuwe kleur voorzien en de bewoners zelf zorgden voor een prachtig schilderij, gemaakt van een ‘hand-tekening’ van elk van hen. Na een paar uur hard werken was de ruimte onherkenbaar veranderd.

Middin ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven volgens eigen wensen en toekomstbeelden, in en met de samenleving. De locatie in Buytenwegh wil zich graag ontwikkelen tot inlooppunt voor de wijk. ‘Dat betekent voor onze bewoners de wereld van buiten naar binnen halen’ aldus coördinator Yvonne Grootendorst. ‘Zo fungeert Middin binnenkort ook weer als stembureau en dat vergroot de bekendheid in de wijk’.

Burgemeester Aptroot bezoekt high tea

Aansluitend op de verfsessie verzorgden de dames van Lionsclub Soetermare een high tea voor alle bewoners, hun familie en het personeel. Een prachtig buffet, bestaande uit veelal zelfgemaakte zoete en hartige lekkernijen was klaargemaakt. Als verrassing kwam burgemeester Aptroot de bewoners opzoeken, ging hij met velen van hen op de foto en uiteraard genoot hij van de heerlijke high tea.

Koningsontbijt

‘Op naar de volgende actie van Lionsclub Soetermare’ zo zeiden de dames tegen elkaar: het (inmiddels derde) Koningsontbijt op 27 april.  Samen met horeca ondernemers wordt er voor vele Zoetermeerders tussen 9.00 en 11.00 uur op het Stadhuisplein een fantastisch ontbijt georganiseerd. Dit keer voor het goede doel Stichting ALS opdeweg! Ontbijtkaarten á €7,50 zijn verkrijgbaar via 06-27879838.

-advertenties-

-goede doel-