Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

natuurtuin overeenkomst 1

Bij de aftrap van NLdoet in de Natuurtuin op zaterdag 10 maart hebben de gemeente Zoetermeer en de Stichting Vrienden van de Natuurtuin een samenwerkingsovereenkomst voor het beheer van de Natuurtuin ondertekend.

natuurtuin overeenkomst 2Voor de gemeente tekende wethouder Robin Paalvast en voor de Vrienden van de Natuurtuin werd het document ondertekend door een delegatie uit het bestuur. Tevens ging op 10 maart de Natuurtuin weer open na het winterseizoen. In het eerste weekend van het seizoen werd door volop gebruik van gemaakt.
Na tweeënhalf jaar voorbereiding is de kogel door kerk. De Vrienden van de Natuurtuin nemen officieel een groot deel van het beheer van de Natuurtuin over. Voor werkzaamheden waarvoor een aannemer ingeschakeld moet worden, stelt de gemeente jaarlijks een budget beschikbaar. Gedurende een periode van drie jaar kunnen de Vrienden van de Natuurtuin rekenen op ondersteuning en advisering door de huidige beheerder. De overeenkomst is aangegaan voor een periode van tien jaar.
De Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer die als burgerinitiatief ontstaan heeft als doel de Natuurtuin te behouden door de natuurfuncties, recreatie en educatie verder te ontwikkelen. Hierbij is de inzet van vrijwilligers essentieel.
Hoe belangrijk deze inzet is bleek op 9 en 10 maart tijdens NLdoet het nationale klusevenement van het Oranjefonds. Ongeveer 40 deelnemers hebben hard gewerkt aan de laatste werkzaamheden van het nu voorbije winterseizoen. Zo is mede dankzij de technische en materiële ondersteuning van HABO GWW een deel van de klinkerpaden in de Natuurtuin volledig vernieuwd.

-advertenties-

-goede doel-