Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

WhatsApp Image 2018 03 07 at 11.44.44WhatsApp Image 2018 03 07 at 11.38.51 1Wijkwethouder Taco Kuiper heeft woensdag het eerste  raamgedicht Jas van Taal voor de wijken Buytenwegh en De Leyens onthuld. Jas van Taal is een lokaal poëzieproject voor peuters en kleuters waarbij de groepsgedichten op raamstickers in de wijken te zien zijn. Er wordt ingezet op het stimuleren van creativiteit met taal, taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen.

Het eerste raamgedicht werd onthuld bij Obs De Watersnip, maar wie goed zoekt ziet de gedichten door de hele wijk opduiken.

Jas van Taal

In korte workshops is steeds samen met een groep peuters of kleuters één groepsgedicht gecreëerd. Bibliotheek Zoetermeer heeft de afgelopen maanden scholen en kinderopvanginstellingen bezocht in de wijken Buytenwegh en De Leyens. De gemaakte groepsgedichten worden tentoongesteld in de wijk in de vorm van raamstickers. Ze worden geplakt bij scholen, kinderdagverblijven, ondernemers en particulieren. Hierdoor wordt in de hele wijk zichtbaar welke gedichten er zijn gemaakt door haar jongste bewoners.

 

Foto's: Linda Dekker

-advertenties-

-goede doel-