Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

IMG 8933Wethouder Paalvast opende donderdagavond 22 februari na maanden van verbouwen officieel het CKC-gebouw aan de Leidsewallen 80.Het CKC is uitgebreid en veel ruimtes zijn geschikt gemaakt voor gebruik door de verschillende partners van het cultuurcentrum.

Deze verbouwing was noodzakelijk om grote amateurgroepen van onder andere het Kwadranttheater te huisvesten. Zo zijn er meer en grotere repetitieruimtes en een sfeervolle Lounge met podium gecreëerd waar het heerlijk vertoeven is voor, tijdens en na de les of repetitie. De trotse directeur Susan Langeveld en adjunct-directeur Joep Annegarn verwelkomden het publiek in het vernieuwde atrium.

Susan Langeveld: "De theaterzaal biedt meer zitplaats tijdens voorstellingen. Ook zijn er vier dansstudio's, er is meer ruimte beschikbaar voor de huisvesting van culturele groepen en het houden van exposities van beeldende kunst. Door deze vernieuwingen ontstaan er meer samenwerkingen". Daarna kwam wethouder Paalvast aan het woord. Hij feliciteerde de organisatie met het vernieuwde gebouw. "Het is nu echt het huis van de Zoetermeerse amateurkunst", aldus wethouder Paalvast. "Er is een brede diversiteit aan gezelschappen. Er kunnen nieuwe verbindingen ontstaan en de gezelschappen kunnen elkaar versterken". 

IMG 8918  IMG 8944 

De rondleiding 

Tijdens de rondleiding door het gebouw werden de bezoekers vermaakt met kunst, dans en zang. De sfeer in de ruimtes werd afgewisseld met fraaie exposities, prachtig gezang van koor The s(w)inging Company en moderne dans. Na afloop van de rondleiding was er de gelegenheid met elkaar na te praten tijdens de borrel met live jazzmuziek op de achtergrond. Het was een zeer gezellige en geslaagde avond.

Vorig jaar zomer is gestart met de verbouwing, met als doel de verschillende partners een zo goed mogelijk onderkomen te laten vinden in het gebouw. Zo zijn er twee dansstudio’s bijgekomen en zijn er voor Circus Never Mind in de grote bovenruimte speciale balken aangebracht waaraan de trapezes kunnen worden gehangen. Ook de klimaatbeheersing in het hele pand, al jaren bron van ergernis, verbeterd.

Deze officiële heropening maakte onderdeel uit van de feestweek. CKC & Partners organiseert deze week t/m zondag 25 februari diverse gratis activiteiten aan als dank voor alle begrip tijdens de verbouwing. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.ckc-zoetermeer.nl 

IMG 8957  IMG 8990 

 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op: www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/4119119 

Video en tekst: Claudia Smit

-advertenties-

-goede doel-