Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

le wc de leijens 2Na ingrijpende veranderingen in winkelcentrum Buytenwegh, waar ondermeer supermarkt Jumbo enorm werd uitgebreid, is nu ook het eveneens oudere winkelcentrum De Leyens aan de beurt. Binnenkort valt bij alle buurtbewoners een brief op de mat met een uitnodiging voor een inloopavond, waar iedereen zijn ideeën kan spuien.

Fakkeldrager van de op te richten werkgroep, waarin bewoners, winkeliers en gemeente zitting nemen,  is supermarktmanager Adriaan Wolffgramm van de Albert Heijn. De andere grote supermarkt in dit winkelcentrum is de Lidl. Verder is er ondermeer een bloemenzaak, een Zeeman, een grote fietsenwinkel, een Chinees restaurant, een toko, een Zeeman, twee kappers, twee bakkers, een snackbar en een Turkse winkel. In de plaats van de Blokker kwam een tweedehandswinkel.   

Nietjes

Kleine vernieuwingen zijn recent al doorgevoerd in het winkelcentrum. Zo kwamen er afvalbakken voor de gescheiden inzameling van afval en kwamen er vorige week nette ‘nietjes’ voor het stallen van de fietsen.

Wolffgramm zou bijvoorbeeld graag evenementen willen organiseren waarvoor ook mensen van buiten de wijk naar ‘zijn’ winkelcentrum komen. “Ik denk bijvoorbeeld aan een dagmarkt die vier keer per jaar gehouden wordt, bijvoorbeeld vanaf de Gondelkade naar het winkelcentrum. Die kan een bepaald thema hebben, bijvoorbeeld een hippiemarkt, een biologische markt of een streekproductenmarkt.” Een grote wens van Wolffgramm is ook de aanschaf van feestverlichting.

Meningen buurtbewoners

Over het winkelcentrum zijn de meningen van buurtbewoners verdeeld. Katinka Meindert ergert zich aan de lantarenpalen die in verschillende kleuren zijn geverfd. Ook mist zij gezellige plantenbakken met een beetje groen en stoort ze zich aan losliggende stoeptegels. “Ook zou ik een winkel als de Action of de Big Bazar wel zien zitten hier.”

Ria van Caspel daarentegen is dik tevreden met het winkelcentrum. Ze licht toe: “Prima winkelaanbod en fijn dat het zo dichtbij is. De parkeermogelijkheden zijn goed. Ook is het fijn dat je je fiets bij regen overdekt kunt neerzetten. Vlakbij een station (een halte van de Randstadrails is in het winkelcentrum gevestigd, red.) is ook een pluspunt.”

Linda van Benschop-Dekker vindt De Leyens een fijn, klein buurtwinkelcentrum. “Dichtbij met een AH en een Lidl. Genoeg keus voor boodschappen.” Maar, voegt ze eraan toe: “Gezellig is het niet. Beetje oubollig, geen sfeer. Groener en wat overkapping zou rustiger winkelen zijn.”

Tekst Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-