Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

20140729 22419Mogelijk wordt in een gebied rondom het Woonhart de gratis parkeertijd in de blauwe zone van 180 minuten ingeperkt tot 90 minuten. Dat bleek op de informatieavond, die de gemeente voor bewoners georganiseerd had over het parkeerbeleid.

De opkomst was groot. Ongeveer 60 bewoners kwamen praten over de verkeersmaatregelen die kunnen worden genomen rondom het Woonhart. Het ging daarbij voornamelijk over het parkeren in de Hoven- en Schouwenbuurt. De basis is het verbeteringsplan Algemeen Parkeerbeleid in de gemeente. Ook de feedback na de buurtschouwen, die gehouden zijn vanwege de inmiddels afgeblazen komst van de Holland Outlet Mall (HOM), zijn hierin meegenomen. Tijdens diverse buurtschouwen in het voorjaar liepen buurtbewoners met ambtenaren van de gemeente en een onderzoeksbureau door de wijk, om samen de verkeersproblemen te inventariseren.

Overlast bedrijven

Een van de onderwerpen die aan bod kwamen in restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw was het plan dat de gratis parkeerduur van 180 minuten naar 90 minuten wordt ingeperkt. In de buurt is parkeeroverlast van werknemers van omliggende bedrijven, die van dezelfde parkeerhavens als de bewoners gebruik maken. Deze wijziging zou wellicht al op korte termijn kunnen worden uitgevoerd, omdat de druk vanuit de buurt groot is. 

Waterbed-effect

Gesproken werd over de mogelijke gevolgen die deze maatregel kan hebben voor de achterliggende straten, het zogenoemde waterbed-effect. Volgens de projectondersteuner van de gemeente  leert de ervaring, dat mensen bereid zijn verder te lopen om langer gratis te kunnen parkeren. De praktijk zal moeten uitwijzen of dit een extra belasting wordt voor deze achterliggende straten. De bewoners stelden voor om een proefperiode aan te houden om te kijken hoe dit uitpakt, maar ook om verder onderzoek te doen naar andere parkeeroplossingen, bij voorbeeld het invoeren van parkeerkaarten.

Voorstellen vanuit de aanwezige bewoners werden ge├»nventariseerd, waarna de gemeente de toezegging deed hier in het najaar op terug te zullen komen.

Tekst Linda van Benschop-Dekker

-advertenties-

-goede doel-