Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

20180206 182157 resizedDe brandweer heeft een grote brandweeroefening gehouden bij centrum Campus in Oosterheem, een complex waar jongvolwassenen wonen met een verstandelijke- en gehoorbeperking. De brandweer en de BHV van Ipse de Bruggen werkten samen bij deze realistisch oefening.

Het bijzondere aan Centrum Campus  is dat er verschillende woonvormen aanwezig zijn. De bewoners wonen er zowel zelfstandig als in een groep. Uiteraard is deze oefening zorgvuldig voorbereid en afgestemd met een deel van de begeleiders, zodat rekening gehouden kon worden met hoe bewoners zouden reageren.

Direct na de oefening vond een evaluatie plaats waarbij de zorginstelling tips meekreeg ter verbetering van het ontruimingsproces. Later in de week krijgen ook de cliënten een presentatie van de medewerker brandweerzorg over brandveiligheid in het algemeen.

Tijdens de oefening was ook de burgemeester Aptroot aanwezig. Tijdens de evaluatie sprak hij zijn waardering uit voor het snelle optreden van de BHV’ers en het ordelijk verloop van de oefening.  Hij juicht deze samenwerking met de brandweer om brandveiligheid voor ouderen en gehandicapten te vergroten, van harte toe.

De oefening is tot stand gekomen in samenwerking met Ipse de Bruggen, de brandweer Haaglanden en de gemeente Zoetermeer. Doel is onder andere om de zelfredzaamheid onder de doelgroep ouderen en gehandicapten te vergroten.

20180206 184502 resized

-advertenties-

-goede doel-