Koos Hendriks 4Koos Hendriks van SnowWorld  kondigde eind december aan het ski-complex te willen aanvullen met een surfpool en een zwemparadijs. Kwaliteitsteam Buytenpark volgt de plannen van SnowWorld op de voet en meldt het college dat deze geplande uitbreiding in strijd is met de regels.

Kwaliteitsteam Buytenpark stuurt vrijdag het college en de gemeenteraad een brief waarin zij stellen dat de uitbreiding in strijd is met het bestemmingsplan voor het Buytenpark. Volgens het Bestemmingsplan Buytenpark, vastgesteld op 3 december 2012, is het niet mogelijk om in het park een zwemparadijs of openluchtbad te bouwen. Ook een hotel, zoals SnowWorld voorstelt, is in strijd met het bestemmingsplan.

 

Surfen en skiën mooie combi

Koos Hendriks vindt surfen en skiën een mooie combinatie. Hendriks: “De skibanen zijn vooral in de winter in trek en de surfsport zal met name in de zomer publiek trekken.” Volgens Hendriks is de gemeente enthousiast over de plannen. Hij verwacht wel protest van verenigingen van natuurbehoud, zoals Kwaliteitsteam Buytenpark, maar is vol vertrouwen dat het plan door kan gaan. “Het past bij plannen om Zoetermeer meer allure te geven en een voortrekkersrol op het gebied van de vrijetijdsbesteding te geven. En dit wordt een gigantische hit.”

-advertenties-

-goede doel-