Oud leerlingen Lisette en Lyanne van het Alfrink college hebben een donatie actie opgezet voor hun zieke lerares Renate van Haasteren. De docent economie wil uitgestrooid worden op Bonaire.

renate v haasterenDocent Renate is zeer geliefd bij leerlingen en ex-leerlingen van het Alfrink. Haar laatste wens is om na haar crematie uitgestrooid te worden op Bonaire, waar ze 15 jaar geleden getrouwd is.

Om deze wens uit te laten komen zijn Lisette en Lyanne een donatie actie gestart. Inmiddels zijn hier al 436 donaties binnen met een totaal bedrag van 5600,- euro. Dit is 37% van het totaal bedrag dat de leerlingen voor hun docent willen ophalen. In december startten de leerlingen al een actie met het vouwen van kraanvogels, nu komt hier de donatie actie bij.

De ex-leerlingen schrijven: "Renate wordt herinnerd als een docente met ontzettend veel liefde en passie voor alle kinderen! Renate is een hartverwarmende lieve vrouw die voor iedereen klaar staat en uit iedereen het beste haalt. Renate is een voorbeeld voor vele docenten en leerlingen".

Oud leerling Lex vraagt de media om meer aandacht voor deze actie. Hij kent de leerlingen die de actie zijn gestart niet persoonlijk, maar is het geheel met hen eens dat deze docent enorm geliefd is: "Mevrouw Van Haasteren heeft veel betekend voor Zoetermeerse scholieren van de middelbare school, waaronder ikzelf. De initiatiefnemers ken ik niet, maar ik vind het een mooi gebaar", zegt Lex.

 

Help mee de wens van Renate te vervullen

"Lieve Renate je verhaal en verdriet grijpt ons zo aan! Je bent een pracht mens en een voorbeeld voor een ieder. Bij de gedachte aan jou kunnen wij alleen maar aan positiviteit denken. En wat grijpt het ons, en zo veel met ons, dan dit verschrikkelijke nieuws aan. Er zijn zoveel mensen om jou heen die jou zoveel meer gunnen dan deze laatste wens, maar helaas is dat niet meer mogelijk. Daarom gaan we er voor zorgen dat deze wens uit gaat komen! Je laatste reis naar Bonaire met jouw prachtige gezin en lieve ouders. En een nieuwe herinnering voor jouw man en kinderen op CuraƧao", schrijven  Lisette en Lyanne. Zij besluiten met: "Liefs, dikke kus en dikke knuffel je oud leerlingen Lisette en Lyanne".

Donaties lopen via: www.doneeractie.nl/laatste-wens-docent-renate-van-haasteren 

 

-advertenties-

-goede doel-