20180109 121654Daltonschool Annie MG Schmidt in Buytenwegh, in de wijk door iedereen 'de Annie' genoemd, wordt samen met Kinderopvang de Drie Ballonnen IKC Klimboom. De school verhuist eind februari naar het fonkelnieuwe gebouw dat bijna klaar is en bij een nieuwe school hoort een nieuwe naam!

De Annie MG Schmidtschool geeft al een aantal jaar les in de tijdelijke locatie aan de Carrie van Bruggenhove omdat de oude school gesloopt en weer helemaal opnieuw opgebouwd werd. De nieuwe school is nu bijna klaar, alleen aan de binnenkant moet hier en daar wat afgewerkt worden. Na de voorjaarsvakantie zullen de ongeveer 300 kinderen van kinderopvang en school het nieuwe gebouw gaan betrekken, in april zal dit gevierd worden met een feestweek.

20180109 121651  20180109 121656 

De nieuwe naam benadrukt de samenwerking tussen de school en de kinderopvang, al lange tijd werken zij samen aan een doorlopende leerlijn van 0 tot 12. Met de nieuwe naam en logo wordt deze goede samenwerking bezegeld. Inge Douwes, directeur van de school, en Natascha Bol, manager De Drie Ballonnen, proostten dan ook tevreden samen met alle kinderen op 'IKC Klimboom'. Inge: "Het wordt echt tijd ook, met 300 kinderen passen we gewoon écht niet meer allemaal in de aula!".

20180109 121670  20180109 121677 

De naam is tot stand gekomen na heel veel input vanuit de kinderen, ouders, omwonenden en professionals. Natascha: "We hebben alle namen die binnen kwamen op een grote hoop gegooid en zijn toen gaan schrappen! Klimboom paste uiteindelijk het beste bij ons: er zit klimmen, groeien in en het belang van de natuur. Het nieuwe gebouw is ook heel duurzaam. Een boom moet stevig geworteld zijn om goed te groeien en die stevige basis willen we de kinderen ook graag mee geven!"

De kinderen van de leerlingenraad, kinderen van school én van de BSO, kregen op het podium een mooi handzaam tasje met het nieuwe logo. Voor alle andere kinderen lag er in de klassen al een tas klaar.

-advertenties-

-goede doel-