171115 presentatie Samenspraak 2 30

Nu de voltooiing van het nieuwe stadhuis nadert, wordt ook het Stadhuisplein zelf onder handen genomen. Het plein krijgt een frissere uitstraling en er komt meer ruimte voor de horecaterrassen. Als het goed is, kan Zoetermeer weer vanaf april/mei van deze terrassen genieten. Belangrijk is verder dat de verhoging op het plein verdwijnt, inclusief de natuursteen.

Woensdag is ter hoogte van Clooney’s en Family begonnen met het maken van een tweede gat voor lift en trap voor de  RandstadRail richting Voorweg en Den Haag. Het eerste gat met lift, pal tegenover van de ingang van het stadhuis, is nagenoeg klaar. Daarna wordt onder meer de bestrating van het plein opgebroken. Over de nieuwe bestrating vertelt verantwoordelijk wethouder Marc Rosier: “We hebben gekozen voor verschillende kleuren van de basisbestrating die in het hele Stadshart te vinden is. Het moet ogen als een soort tapijt wat een thuisgevoel oproept, zonder een suffe uitstraling te hebben.”

Naast de horecaterrassen komt er op het plein ook een openbare zitgelegenheid. Ook komt er meer verplaatsbaar groen, naast de bomen die uit de opening voor het stadhuis naar boven gaan komen.

Naar aanleiding van de samenspraak komen er extra prullenbakken, een looproute langs Pavarotti en parasols. Om een mooie uitstraling te krijgen bepaalt de gemeente samen met de ondernemers wat voor parasols er komen. Ook wordt gekeken naar de kwaliteit van de terrasstoelen.

RandstadRail

De perrons van de RandstadRailhalte zijn naar verwachting in april 2018 klaar. De pilaren worden in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan niet kleiner gemaakt. Dat blijkt te hoge kosten met zich mee te brengen. In plaats daarvan wordt extra aandacht besteed aan de verlichting. In maart zal op de perrons al meer daglicht schijnen via de twee nieuwe openingen in het Stadhuisplein. 

Artist Impression Common Affairs

  

-advertenties-

-goede doel-