20170103 96630De opbrengst van de emballagebus van de Albert Heijn Meerzicht zal deze maand geschonken worden aan het wijknieuws van Zoetermeer Actief. AH manager Leo van der Meer heeft hart voor de wijk en steunt verschillende initiatieven. Met het geld zullen vrijwilligers opgeleid worden om het wijknieuws te verslaan.

Vooral door de steun van Leo van der Meer hebben bewoners van Meerzicht toegang tot het nieuws uit de wijk. Vaak is dit nieuws dat te klein is voor de hele stad, maar wel erg geliefd is bij de bewoners van Meerzicht. Dit jaar zal de opbrengst gebruikt worden om de vrijwilligers uit de wijk extra op te leiden. Zo blijft het wijknieuws voor iedereen toegankelijk.

Voorzitter Mark Neijssel van Zoetermeer Actief: "Leo steunt veel goede initiatieven in de wijk. Ik heb hem leren kennen tijdens een schoolfruit actie. Zijn doel is om de wijk leuker en gezonder te maken. Drie jaar geleden konden wij van start gaan met ons wijknieuws door de steun van Leo en de wijkbewoners die hun statiegeldbon hebben gedoneerd. 

 

Goed bezocht

De wijknieuws pagina Meerzicht wordt meer dan 22.000 keer per jaar bezocht en is daarmee een niet weg te denken onderdeel van de wijk. De redactie bestaat uit verschillende wijkbewoners die foto's en teksten maken over de meest uiteenlopende zaken.  

 

 
 Leo doet de eerste bon in de emballagebus

 

Hoe kan je helpen?

Het wijknieuws steunen is erg eenvoudig. Bij het terugbrengen van je lege flessen, krijg je een bonnetje. Stop deze in de emballagebus naast de inlevermachine en aan het einde van de maand krijgt het goede doel deze opbrengst uitbetaald.

Leo zegt hierover: "ook dit jaar hoop ik op een goede opbrengst. Ik heb daar alle vertrouwen in, want de bewoners van Meerzicht steunen graag de doelen in de wijk. Zo hebben wij naast de emballagebus ook de Goedzak in de winkel. Dit is een zak waar speelgoed in verzameld wordt zodat kinderen wel een schoencadeau kunnen krijgen dit jaar. Het is geweldig dat wij zo de wijk mooier maken". 

 

-advertenties-

-goede doel-