20161112 93276Nog even en dan is het weer zover: Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in Nederland. Traditiegetrouw brengt hij als eerste een bezoek aan Zoetermeer. Dit jaar worden Sint en zijn ca. 100 pieten feestelijk ontvangen door de burgemeester om 11.30 uur op de Markt in Zoetermeer. Daarna zullen zij starten met hun wandeling vanaf hoek Zuidwaarts via Stadhuisplein het Stadshart in.

De gezellige intocht van Sinterklaas in Zoetermeer trekt elk jaar vele honderden mensen naar het Stadshart. De organisatie van de intocht is blij dat er dit jaar op de Markt meer dan genoeg plek is voor alle bezoekers en alle kinderen om de Sint goed te kunnen zien. Zij vragen bezoekers wel om te kiezen voor de Markt óf om Sinterklaas en zijn gevolg te ontmoeten tijdens de route door het Stadshart. Het Zuidwaarts, de verbinding tussen Markt en Stadhuisplein, is door de verbouwing van het Stadhuis erg smal en geen goede plek om op Sinterklaas en zijn Pieten te wachten.

 

Eerste route 12.00 - 13.15 uur

De Sint en zijn pieten lopen vanaf hoek Zuidwaarts, Stadhuisplein, de Promenade en het Driekant richting Promenadeplein, Het Rond om vervolgens via Promenade en Bovenlangs het Stadshart weer te verlaten.

Tweede route 14.30 - 16.00 uur

Na een korte pauze lopen Sint en zijn pieten vanaf hoek Bovenlangs/Promenade (bij de Name It Store) via Westwaarts, Burg. van Leeuwenpassage, Westwaarts terug, Promenade, Hogerop, Plaats, Het Rond, Warande, Noordwaarts, Driekant, Promenade, Stadhuisplein en Stadshart Passage.
Vervolgens zal rond de klok van vier uur Sinterklaas met zijn gevolg het Stadshart verlaten, om nog andere bezoekjes elders in het land af te leggen.

En dan nog een verzoekje van de Sint zelf..

Lieve ouders. Ik ben zoals u weet al heel oud en zo af en toe laat mijn geheugen mij een beetje in de steek. Daarom wil ik u vragen mij te helpen met het onthouden van alle kindernamen. Als u nu allemaal zorgt dat de kindertjes een muts of baret op hebben met hun naam erop, dan is het net alsof ik al die namen uit mijn hoofd ken. Moet wel een geheimpje tussen u en mij blijven natuurlijk. Alvast heel hartelijk bedankt.

Sint Nicolaas

 

De volledige Sinterklaas-agenda met alle activiteiten van en voor de Sint in Zoetermeer vindt u hier: Sinterklaas agenda

-advertenties-

-goede doel-