20171107 114743

Jan Geerdes presenteert als initiatievenmakelaar het Zoetermeerfonds

Sinds een klein jaar is Zoetermeer twee maatschappelijke fondsen rijker: Cultuurfonds Zoetermeer voor kunst- en culturele projecten in de stad en het Zoetermeerfonds voor burgerinitiatieven. Om alle stichtingen en verenigingen wegwijs te maken in de fondsen was er dinsdag 7 november een Fondsenspreekuur.

Bij Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart konden Zoetermeerse stichtingen en verenigingen een afspraak maken met vier verschillende fondsen: Cultuurfonds Zoetermeer, het Zoetermeerfonds, Fonds 1818 en het Oranjefonds. Zo kon snel gekeken worden of een bepaald project haalbaar zou zijn en bij welk fonds men dan voor een financiering kon aankloppen.

20171107 114757  20171107 114759 

Naast het spreekuur presenteerden alle fondsen zichzelf en legde kort uit waar zij voor stonden en wat de mogelijkheden waren. Op informele wijze konden bestuurders van organisaties zo kennis maken met de verschillende fondsen. “De stap om een fonds aan te vragen wordt een stuk kleiner als je de mensen achter het fonds leert kennen”, aldus één van de bezoekers.

Ook initiatievenmakelaar Jan Geerdes en cultuurmakelaar Sarah de Bruijn maakten kennis met verschillende organisaties en initiatieven en gaven veel uitleg. Ondertussen raakten de organisaties ook met elkaar in gesprek en ontstonden er spontaan leuke samenwerkingen.

-advertenties-

-goede doel-