AdelBlank500Regisseur Yuri Nikerk heeft met Scylla Theaterproducties zo langzamerhand een solide reputatie opgebouwd als het gaat om het brengen van grensverleggend en spraakmakend toneel. Nikerk heeft het aangedurfd om met Adel Blank opnieuw voor een spraakmakend toneelstuk te kiezen. 

Het verhaal in het kort

Adel Blank is een vrouw die aan een chronische ziekte lijdt en binnenkort zal komen te overlijden. Adel heeft echter nog wel het een en ander na te laten. De mensen om haar heen proberen Adel dan ook zo goed mogelijk te verzorgen om zo de erfenis binnen te slepen. Dat binnenkort een vrij relatief begrip is, zal binnen het stuk al snel blijken. En wat doet iedereen als Adel niet binnen de door hen gestelde tijd sterft?


Schrijver

Alex van Warmerdam is de schrijver van Adel Blank. Van Warmerdam kiest in zijn toneelstukken vaak voor een vorm die grensverleggend is voor zowel spelers als publiek. Ook bij Adel Blank zijn er verrassingen. Het toneelstuk zal in haar heftigheid allerlei herkenbare thema’s behandelen die zowel voor geoefende als ongeoefende theaterbezoekers te herkennen zijn.

Voorstellingen

Voor deze voorstellingen heeft Nikerk gezocht naar een passende locatie buiten het gebruikelijke theatercircuit. Ditmaal zullen de voorstellingen gespeeld worden in het Picasso Lyceum (Paletsingel 38c) in Zoetermeer. Een voordeel van deze locatie is dat deze binnen in een school is waarbij je de school kan zien als een stad met zijn populatie. De keuze voor deze locatie maakt de kans groter om theater in ‘de stad’ te integreren, aldus Nikerk.  De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 11 november (20.00 uur) en zondag 12 november (14.00 uur).

Samenwerking

Scylla Theaterproducties heeft voor de ondersteunende diensten opnieuw gekozen voor de samenwerking met Greg & Baud Productions. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te bestellen via www.greg-baud.nl/tickets 

-advertenties-

-goede doel-