le zh langeland 4De Reinier Haga Groep is van plan om op korte termijn bij het Lange Land Ziekenhuis een orthopedisch centrum te bouwen. Hierdoor kan het ziekenhuis zich duurzaam ontwikkelen en blijft ziekenhuiszorg in Zoetermeer ook in de toekomst gegarandeerd.

Wethouders Vugs en Rosier zijn enthousiast: “Het ziekenhuis kan weer vooruit. Dat de Reinier Haga Groep investeert in de toekomst van Zoetermeer is goed nieuws voor onze stad. Het ziekenhuis is nu 30 jaar oud, het is van groot belangrijk dat er geïnvesteerd blijft worden in het ziekenhuis om het up-to-date te houden.”

De gemeente ondersteunt het project en zorgt bijvoorbeeld voor het bouwklaar maken van het terrein en de infrastructuur eromheen. Wethouder Isabelle Vugs: “We zijn heel blij met de komst van het centrum, bewoners hoeven dan niet meer naar bijvoorbeeld Den Haag voor een operatie aan hun knie. Maar we beseffen heel goed dat goed overleg met de omwonenden heel belangrijk is. We willen onaangename verrassingen voorkomen en houden op donderdag 2 november een samenspraakavond voor bewoners.”

Grootste van de regio

Het orthopedisch centrum zal gebouwd worden aan de kant van de Aziëweg, en wordt 4 lagen hoog. Op de bovenste laag komen de operatiekamers, zodat de luchtbehandeling van de ok’s zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kan worden. De bouw van het centrum zal naar verwachting één tot anderhalf jaar in beslag nemen.

Het centrum wordt de grootste kliniek van de regio en één van de grootste van Nederland. De specialisten van de kliniek zullen samenwerken met specialisten uit de regio.

-advertenties-

-goede doel-