nuon solar teamHet Nuon Solar Team heeft met overmacht de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. mechanical engineer Caspar Roth uit Zoetermeer leverde een belangrijke bijdrage aan het team.

Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 donderdagmorgen om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

Ondanks een onstuimige dag in Australië, met veel wind en regen, wist het Nuon Solar Team de leidende positie op de vierde dag van de Bridgestone Wold Solar Challenge verder uit te bouwen. De vijfde racedag werd de beslissende slag geslagen en was het kampioenschap een feit.

Caspar overlegt met coureur Emma copyright Hans Peter van Veldhoven  DSC02684  
 Links: Caspar overlegt voor de race met een coureur  Nuna9

De studenten schrijven hun succes toe aan het ontwerp van zonneauto Nuna9 in combinatie met een goed uitgedachte strategie en sterk teamwork. Volgens teamcoach Marc Lammers heeft het team naast het ontwerp nóg een geheim wapen. “De kracht van dit team is dat iedereen precies weet waar iedereen goed in is. De een weet alles van banden, de ander van aerodynamica, en weer een ander kent het zonnepaneel vanbinnen en van buiten. Met elkaar beslist dit team op de goede momenten de juiste dingen. Zo maken ze allemaal van een 8 een 10. De focus is goed en daardoor zit het team in een heel goede flow die zich laat zien in het resultaat.”

Foto door: Hans Peter van Veldhoven

-advertenties-

-goede doel-