De leden van de Zoetermeerse VVD hebben gisteren tijdens de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Opvallend is dat slechts drie raadsleden van de huidige fractie zich ook beschikbaar stellen voor een volgende periode.

vvd2018De nummer 1 van de VVD-lijst was geen verrassing: Marc Rosier was namelijk in mei al aangewezen als lijsttrekker en staat dus op de eerste plaats. Drie huidige raadsleden hebben zich opnieuw kandidaat gesteld: fractievoorzitter Jan Iedema staat op de tweede plaats en Robbert Morée en Jan Willem Schotel staan respectievelijk op plaats vijf en zes.

Nieuwe kandidaten

Er zijn ook veel nieuwe kandidaten op de lijst te vinden. Met stip op drie staat de jonge Vivianne van Yperen. Op plek vier staat Rob Duiven terwijl Raymund Zinck (nummer 7), Thera Hoekstra (8), Jeffrey van Gils (9) en Sabin Jahan (10) de top tien complementeren. Lijsttrekker Marc Rosier erg tevreden met de lijst: "Het is een lijst met een goede mix van ervaren en nieuwe kandidaten, jong en oud en met verschillende achtergronden en kennis. Iedereen staat klaar om de handen uit de mouwen te steken,” aldus Rosier.

 

Lijstduwer

Lijstduwer is de vice-voorzitter van de huidige VVD-fractie, Lisette Meijer: "Ik zal mij met alle andere kandidaten inzetten om de gemeenteraadsverkiezingen 2018 tot een succes voor de VVD te maken. We gaan morgen meteen aan de slag."

Kandidatenlijst VVD Zoetermeer:


1. Marc Rosier
2. Jan Iedema
3. Vivianne van Yperen
4. Rob Duiven
5. Robbert Morée
6. Jan Willem Schotel
7. Raymund Zinck
8. Thera Hoekstra
9. Jeffrey van Gils
10. Sabin Jahan
11. Harm Meijer
12. Machiel Peltenburg
13. Johan Lapidaire
14. Karol Henke
15. René Staakman
16. Lia van den Bout-Zhang
17. Marc van der Ham
18. Paul van As
19. Hermen van Dalen
20. Frank Maste
21. Sander de Koster
22. Cian Scannell
23. Jelle Blok
24. Freek van Makkelenberg
25. Jos Boontjes-Witkamp
26. Lisette Meijer

 

-advertenties-

-goede doel-