mz speelboerderij buitenbeest 2In 2018 komt bij speelboerderij Het Buitenbeest ook een kleinschalig biologisch restaurant in de voormalige wagenschuur. De horeca ondernemer zet personeel in met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor de gezellige bezoekersplek ook een maatschappelijk doel krijgt.

Er wordt al jarenlang gesproken over een horecavoorziening bij de speelboerderij, wethouder Taco Kuiper is blij dat het er nu echt van gaat komen: "Na jaren zoeken naar een geschikte invulling komt er eindelijk een leuke horecavoorziening  in Het Buitenbeest. Ik hoop dat zowel de bezoekers als de mensen die er gaan werken hieraan heel veel plezier zullen beleven".

Om de wagenschuur geschikt te maken als restaurant moet het gebouw worden verbouwd. Voor de verbouwing heeft de gemeente 2 ton uitgetrokken, een investering die op termijn weer wordt terugverdiend met de verhuurinkomsten. De oude schuur wordt duurzaam gerenoveerd: energiezuinig en met zonnepanelen op het dak. De verwachting is dat het nieuwe restaurant al in het tweede kwartaal van 2018 kan worden geopend. Bezoekers kunnen er dan overdag terecht voor een gezellig drankje en wat te eten.

'Geen functies verdwijnen'

Op dit moment zijn er in de wagenschuur de kantoren van de speelboerderij en een klein winkeltje gevestigd, deze zullen een andere plaats moeten krijgen op het terrein van de boerderij. Taco Kuiper: "Er komt horeca bij, maar er zullen geen functies verdwijnen op de boerderij". Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de speelboerderij heringericht wordt om de kantoren, maar ook het leslokaal voor scholen en de dagbesteding van Tuingezel een plek te geven.

In november komt het voorstel van het college in de raad, waar een besluit genomen zal worden over het te verstrekken krediet voor de verbouwing.

Ideale locatie voor dagbesteding

20170629 107783Tuingezel verzorgt op speelboerderij Het Buitenbeest sinds november 2016 dagbesteding voor ouderen met dementie. Peter Hop van Tuingezel vertelt: "Het is een ideale locatie voor mensen met dementie. Omdat het een oude boerderij is voelen de ouderen zich hier helemaal thuis, ze kunnen ook meehelpen met kleine klusjes. Het voorziet heel erg in een behoefte!".  Peter hoopt dat zowel de horeca als de dagbesteding een plek krijgt in de nieuwe situatie.

-advertenties-

-goede doel-